MENÜ

Bu gurur Bursaspor'un

Abone Ol Google News

Bologna'daki Eurocup finaline giderken, Euroleague için kurulmuş Teodosiç, Belinelli, Jaiteh gibi oyunculara eklenen Hackett ve Shengelia ile büyük favorinin Virtus Bologna olduğunu, Euroleague yönetiminin de yıllardır bu takımı kendi liginde görmek istediğini herkes biliyordu.

Haberin Devamı

Finale gelene kadar onurlu bir yürüyüş yapan Frutti Extra Bursaspor'un da Bologna'da yine ortaya müthiş bir karakter koyacağını biliyorduk.

Binlerce taraftar desteği altında hakemlerin evsahibi avantajını gözardı etmeyeceğini tahmin ediyorduk.

Ama maç öyle bir başladı ki, Anne Panther ve Emilio Perez hiç riske girmedi.

Daha 3. dakikada takımın bir numarası Needham ve Hayes'e 2'şer faul çalındı. Final de o anda mahvedildi.

Final gibi oynanmasına izin vermediler

Zaten kendinden güçlü takımlarla, hem de deplasmanda oynamasına rağmen tüm engelleri teker teker geçen Bursa'nın gücü ve rotasyonu belli. Bırakın kazanmayı, finalde basketbol oynanmasına izin verilmedi.

İlk yarıda sahada 6 dakika kalabilen Needham 4 faulle kenara geldi. Bir finalde ilk yarıda 4 faul alan bir oyuncu ilk kez gördüm.

Haberin Devamı

Sonra Tedosiç sazı eline aldı. Belinelli, Weems ve Jaiteh ona eşlik edince 40-25'lik bir fark oldu.

Ama Bursa, asla pes etmeyen, geri adım atmayan bir takım.

Sakatlıktan çıkan Andrews 7'de 1 ile şut atmasına, üçlüklerle yaşayan takım sadece 26'da 6 atmasına rağmen bir şekilde oyunun içinde kalmayı başardı Bursa. Onuralp, Dudzinki, Hayes, üç beş dakika bile oynayabilse Needham'ın sayılarıyla 4. periyotta fark 5'e kadar indi: 64-59. Bu bile tribünlerdeki binleri, sahadaki yıldızları tir tir titretmeye yetti.

Ama orada beklenen bir üçlük gelmedi. Yine de bir saniye bile mücadeleden vazgeçmedi Frutti Extra Bursa... Tıpkı bütün yıl boyunca yaptığı gibi. Sahada ter döken oyuncular bir kez daha kulüplerini, şehrini, Türkiye'yi, Türk basketbolunu gururlandırdılar.

Bu final, Frutti Extra'ya, Bursaspor'a, Bursa şehrine çok yakışı. Peri masalı, Avrupa 2.'liği ile sona erdi.

Şampiyonluk gelir miydi? Belki gelirdi. Tek üzüntüm, finalin final gibi oynanmasına izin verilmemesine oldu...

YORUM YAZ