MENÜ

Bir tuhaf ayrılık

Abone Ol Google News

Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının başlamasına bir hafta kala, Türkiye Basketbol Federasyonu, kadro seçiminde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle coach Ufuk Sarıca ile yolları ayırdı, Orhun Ene'yi göreve getirdi.

Haberin Devamı

Güne şok ve hiç beklenmedik bir haberle başladı basketbol dünyası. A Milli Basketbol Takımı coachu Ufuk Sarıca, bir hafta sonra başlayacak olan Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları için kadroyu açıklamak üzereyken, TBF tarafından görevine son verildi.

Larkin'le alakası yok

Larkin iddiaları vardı ama olayın Amerikalı yıldız ile alakası yok. Kadro çalışması yapan Ufuk Sarıca, Euroleague maçları ile aynı döneme denk gelen Milli Takım pencereleri öncesi Anadolu Efes coachu Ergin Ataman'la detaylı bir görüşme yaptı. Shane Larkin, Sertaç Şanlı, Doğuş Balbay, Tolga Geçim ve Buğrahan Tuncer bu maçlar için Milli Takım'a katılacaktı. Sadece Larkin ve Sertaç ikilisi 27 Kasım'daki Hırvatistan maçı öncesi, bir günlüğüne Belgrad'a gidip Kızıl Yıldız-Efes karşılaşmasında görev alıp tekrar Milli Takım kafilesine katılacaktı.

Haberin Devamı

Tolga Geçim anlaşmazlığı

Her şey planlanmıştı ama TBF yönetimi Tolga Geçim'i çağırmanın gereksiz olduğunu ve oyuncunun Efes'te kalabileceğini Ufuk Sarıca'ya bildirdi. Bu konuda bir anlaşmazlık yaşandıktan sonra da Sarıca ile yolların ayrıldığı açıklanırken, Orhun Ene ile anlaşıldı.

Elemelere 1 hafta kala...

Bir saatte Orhun Ene ile görüşme bile ayarlanamayacağına göre önceden planlanmış bir hareket. Eğer federasyon Ufuk Sarıca'dan memnun değilse, neden sözleşmesini 2021 sonuna kadar uzattı? Neden uzunca bir dönemi boşa geçirdi ve turnuvanın başlamasına 1 hafta kala bu yola başvurdu. Nereden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Sarıca ile Şubat ayında kaybedilen İsveç ve Hollanda maçları sonrası yollar ayrılabilirdi. Ama sözleşme uzatıldıktan sonra turnuvaya günler kala alınan bu karar tamamen yönetim beceriksizliği. Olan yine Türk basketboluna olacak.

YORUM YAZ