MENÜ

Beklenen oldu

Abone Ol Google News

Türkiye Basketbol Federasyonu, dün aldığı kararla tüm ligleri sonlandırdı. Şampiyon yok, küme düşme yok. Avrupa'ya gidecek takımlar daha sonra belirlenecek. Bütün bir sezon kulüplerin, oyuncuların, federasyon çalışanlarının emeği boşa gitti belki ama baktığımız zaman başka bir alternatif de yoktu.

Haberin Devamı

Kulüplerin çoğu, ligin sonlandırılmasını istiyordu. Federasyon da çoğunluğun isteğine saygı gösterdi.

Anadolu Efes şampiyonluğun en güçlü adayıydı. Onlar oynamak istiyordu, büyük olasılıkla şampiyon olacaklardı ama şartlar bunu gerektirdi.

Euroleague ve Eurocup, Avrupa'da ikinci bir virüs dalgası olmazsa yüksek ihtimalle temmuz ayında oynanacak. Efes, Fenerbahçe ve Tofaş'ın, hazırlıklarını ve konsantrasyonlarını buraya yönlendirmeleri gerekiyor artık.

Son aylarda yazılıp çizilenlere bakıyorum da, herkes kendi menfaatini düşünüyor. Federasyonları da, yok o takım lider olsaymış böyle olurmuş, bu takım lider olsaymış şampiyon ilan edilirmiş gibi niyet okumalarla ucuz siyaset diliyle eleştiriyorlar.

Ergin Ataman, ligin oynanmasını istiyordu ama oynamadan şampiyon ilan edilmelerini kabul etmeyeceklerini söylüyordu.

Haberin Devamı

Futbolda da, voleybolda da, diğer branşlarda da bu iş böyle. Kimseye bedavadan şampiyonluk yok. Oynayacaksın, hak edeceksin, şampiyon olacaksın.

Yoksa dün diğer federasyonların yaptığı gibi şampiyon ve küme düşmenin olmadığı bir sezon ilan edilecek.

YORUM YAZ