MENÜ

Avantaj Efes'te

Abone Ol Google News

Süper Lig yarı final ilk maçını 42 sayı farkla kaybeden Anadolu Efes adeta şahlandı... Fenerbahçe önünde Ataköy'deki 2. maçı alıp durumu eşitleyen Lacivert-Beyazlılar dün de Sinan Erdem'e taşınan serinin 3. maçını yine inanılmaz bir oyunla 97-91 kazanarak 2-1 üstünlük kurdu, finale göz kırptı!

Haberin Devamı

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında bir başka muazzam maç izledik Sinan Erdem'de. İlk maçı 42 sayı farkla kaybettikten sonra ayağa kalkan ve Ataşehir'de servis kıran Anadolu Efes, yine geride götürdüğü maçı son çeyrekte kazandı, finale bir adım daha yaklaştı. Fenerbahçe ilk yarı, hatta ilk 3 periyot üçlüklerle yaşadı. Sarı-Lacivertliler, kullandıkları 20 üçlüğün tam 15'inde isabet bulmuştu 30 dakika sona erdiğinde. Ama ilk iki maç pota altını domine eden Motley, Pleiss karşısında çok etkisiz kaldı. Guduriç maçı 0 sayıyla tamamladı. Tamamen dış şutlara kalan Fenerbahçe'de son çeyrekte üçlükler girmeyince Anadolu Efes geriden gelmenin avantajını kullandı. Sarı-Lacivertliler, son çeyrekte 9'da 1 ile üçlük attı. Anadolu Efes'te Larkin ortalarda gözükmemesine rağmen bu kez Miçiç kontrolü eline aldı.

Haberin Devamı

Efes potaya gitti, 37 ribaunt aldı!

Fenerbahçe'nin tersine sürekli potaya gitmeyi denedi Lacivert-Beyazlılar... Son bölümde 9 sayı geri düşmelerine rağmen potaya giden ve bu nedenle tam 32 kez serbest atış çizgisine gidip buradan 26 sayı bulan Efes için galibiyetin anahtar noktası burası oldu. Tabii ki ribauntlar... Efes 12'si hücum olmak üzere 37 ribaunt alırken Fenerbahçe Beko 4'ü hücum olmak üzere 20 ribauntta kaldı. Bu tempoda iki takım da çok az top kaybı yaparken sonucu, serbest atışlar belirledi. Fenerbahçe 29 üçlük denerken, 33 kez içerini kullandı. Efes ise 20 üçlüğe karşın 40 kez ikilik denedi.

Değişim için şimdi sıra Itoudis'te

42 fark sonrası Ergin Ataman rotasyonda 2 yabancıyı değiştirmişti. Şimdi geride olan ve bazı şeyleri değiştirmek durumunda olan İtoudis. Guduriç ve Motley'in dünkü kötü performansı sonrası Tyler Dorsey hamlesi gelebilir diye düşünüyorum.
Maç bitimi Fenerbahçe yönetimi hakemlere yoğun itirazlarda bulundu. Bu kadar tempolu ve teması yüksek maçlarda hatalar olabiliyor. Gördüğüm en net hata Davis'e yapılan faülün çalınmamasıydı. Davis ardından itirazdan teknik faul aldı. Bu karar sonuca etki etti mi? Daha bitime 3-4 dakika vardı..!!!

Son yılların en harika Play-Off serisi

Sonuçta henüz seri bitmedi. İki takımın yıldızları da harika oynuyorlar. Her an dengeler değişebilir. Son iki maç küçük nüanslarla bitti. Son yılların en harika Play-Off serisi oynanıyor. Bugünkü Karşıyaka-Telekom maçının başlamasını da iple çekiyorum...

YORUM YAZ