MENÜ

Aslanlar gibi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa’da hafta içi yara alan iki ekibimiz, Spor Toto Basketbol Ligi’nde karşı karşıya geldi. İlk yarıda rakibine mağlup olan Cim Bom, sürekli domine ettiği rövanşı 85-78 kazanıp rakibiyle puan farkını 1’e indirdi.

Göksenin ve Schilb’in 3’lük katkısı

Efes’e oranla çok dar bir rotasyonla oynayan Cim Bom, oyuna 8-0’la başladı. Lasme’nin pota altı basketleri ile ikinci periyodun başında fark 15’e çıktı: 11-26. Son haftalarda Ivkovic’in yüzüne bakmadığı Furkan’ın oyuna girmesiyle bambaşka bir çehreye bürünen Efes, Granger ve Heurtel’in de skoru katkısı ile 2. yarının başında oyuna ortak oldu: 36-38. Ama sahada Micov faktörü vardı. Hiç kaçırmadan 5 üçlük bulan Sırp yıdız sayesinde Cim Bom bir kez daha öne fırladı. 21-5’lik seri bulan Sarı-Kırmızılılar, bu kez 16 sayılık bir fark yakaladı: 43-59. Efes, Cedi’nin iki üçlüğüyle son bir hamle yapıp, 4. periyodun başında skoru 56-62’ye getirse de, Micov’a Göksenin ve Schilb üçlükleriyle eklenince bir daha yakalanmamak üzere arayı açan Galatasaray Odebank, zirve yolunda çok değerli bir galibiyete imza attı.

Geniş rotasyonu kullanamadı

Efes, Fenerbahçe’den sonra ve Galatasaray’a da mağlup olurken, geniş rotasyonunun avantajını kullanamadı. Galatasaray’da dün Micov 40, Schilb 37, Göksenin 34, Sinan 36, Lasme de 30 dakika sahada kaldı. Neredeyse bütün maçı 5 kişi oynayan Cim Bom karşısında, tecrübeli coach Ivkovic yine çare üretemedi, takımı 3 gün içinde ikinci derbiden de salondan boynu bükük ayrıldı.

YORUM YAZ