MENÜ

Aslan çıkışta

Abone Ol Google News

Sezona kötü başlayan Galatasaray, Beşiktaş deplasmanından sonra, dün de EuroLeague takımı Darüşşafaka Tekfen’i devirdi, üst üste 2. galibiyetini alıp tırmanışa geçti.

Haberin Devamı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde işler iki takım için de iyi gitmiyordu. Özellikle Darüşşafaka Tekfen, EuroLeague’de sadece 1, Basketbol Süper Ligi’nde ise 3 galibiyet alabilmişti.

Bir başka 3 galibiyetli takım Galatasaray, genelinde hakim olduğu maçın sonunu da iyi oynayarak, kritik bir zafere imza attı: 79-84.

Maça iki takım da tam saha baskı ile başlarken, top kayıpları da ardı ardına geldi. Kaçan kolay atışlar, adeta kör dövüşünü andırıyordu. Sarı-Kırmızılılar, rakibini ilk çeyrekte tam 9 top kaybına zorlarken, bunların 8’inde top çaldı ve kolay turnike buldu. Periyod 15-20, devre de 37-43 Galatasaray’ın lehine sonuçlandı.

İlk yarıda pota altını hiç kullanamayan Daçka, bu kez Michael Eric’in üzerinden 10 sayı bulurken, McCallum’un üçlüğüyle 21-8’lik bir seri yakalayıp, 58-51 öne geçti. Ama daha kararlı olan ve iyi savunma yapan taraf Galatasaray’dı...

Haberin Devamı

Ege ve Ayberk hücumda çok katkı veremese de savunmada kritik hamleler yapıp, rakibin pota altı atışlarını bozdular. Hücumda Göksenin, Auguste, Harrison ve Webster, çift haneli sayılara çıkarken, maçın sonlarında doğru hücum eden Sarı-Kırmızılılar, önemli bir galibiyet aldı: 79-84.

Maç boyunca tam 20 top kaybı yapan evsahibi, en kritik anda da bu nedenle hücum edemeyince ligdeki 5. mağlubiyetini aldı.

YORUM YAZ