MENÜ

Anadolu Efes'ten farklı rövanş

Abone Ol Google News

Euroleague'deki iki temsilcimiz, Basketbol Süper Ligi derbisinde karşı karşıya geldi. Maç öncesi Efes'te Larkin'in durumu, Fenerbahçe'de ise hastalıktan çıkan isimler merak konusuydu. Nitekim Larkin sakat sakat oynayıp, takıma ciddi katkı verdi. Sarı-Lacivertliler'de ise sakatlar De Colo, Vesely, Barthel ve Pierre yoktu. Fenerbahçe, takımın iki ana unsuru De Colo ve Vesely'nin yokluğunda Euroleague'de iki önemli galibiyet almıştı ama karşılarında Efes olunca, son periyotta nefessiz kaldılar. İlk üç çeyrek müthiş bir mücadele vardı sahada.

Haberin Devamı

Efes kaçtı...

İki takım da sürekli 'seriler' yakalayıp avantaj elde etmeye çalıştı. Genelde Efes kaçtı, Fenerbahçe kovaladı ama Sarı-Lacivertliler son bölümde rakibin hamlesine karşılık veremeyince rövanşı Efes aldı. Son 4 Euroleague maçında felaket bir üçlük yüzdesi ile oynayan Lacivert-Beyazlılar, kaçan bütün üçlükleri Fenerbahçe potasına gönderdi. Miçiç 5, Buğrahan 3, Larkin 2, Beaubois, Singleton, Pleiss ve Erten 1'er olmak üzere tam 14 üçlük bulan Anadolu Efes, üzerindeki 'şut sokamama' stresini de atmış oldu. Sahanın yıldızı Fenerbahçe maçlarını hep iyi oynayan Miçiç'i... Diğer ana faktörler de görevini yaparken, bence farkı yaratan kenardan gelen Buğrahan, Erten ve Yiğitcan'ın toplamda yapığı 19 sayılık katkı oldu.

Haberin Devamı

Güçleri yetmedi

Fenerbahçe, mücadeleci ruhunu ilk üç periyot sahaya yansıttı. Son olarak 60-48'den gelip Melih'in üçlüğü ile 66-66'yı yakaladılar ama sonrasına güçleri yetmedi. Efes savunması karşında doğru şutları bir türlü bulamayan, zorlama atışlara kalan Kanarya, 25- 5'lik seri yedi ve salondan 91-71 mağlup ayrıldı. Anadolu Efes, galibiyetin yanı sıra neredeyse ikili averajı bile geline geçiriyordu. Ama Şehmuz'un, Miçiç'ten kaptığı topla averaj ilk maçı 90-68 kazanan Fenerbahçe'de kaldı...

YORUM YAZ