MENÜ

Anadolu Efes, tam yol

Abone Ol Google News

Euroleague’de sezona iç sahadaki Barcelona yenilgisi ile başlayan Lacivert- Beyazlılar, dün Kızılyıldız’ı farklı yenip üst üste 4. galibiyetini elde etti. Eski takımına karşı 26 sayı atan Micic, mücadelenin en skorer ismi oldu.

Haberin Devamı

Real Madrid galibiyetinden sonra nispeten zayıf bir takıma karşı oynamak zordur. Motivasyon kolay olmaz. Ama Anadolu Efes, 3. periyot hariç oyunu hep domine etti, kötü hücum ettiği anlarda bile savunma disiplininden hiç taviz vermedi. Efes maça Larkin ve Micic’in üçlükleri ile coşkulu başlayıp farklı öne geçse de uzun oyuncularını kullanamadığı için oyunu koparamadı.

Kızılyıldız, Anadolu Efes’in en önemli hücum opsiyonlarından biri olan 4 numaraların üçlükleri için hiç pozisyon vermedi. Peters sadece 2, Singleton ise 1 üç sayı denemesi yapabildi. Hal böyle olunca da Efes’in hücumları biraz tıkandı.

İyi savunma ile...

Devre 38-26 sona erdikten sonra, 3. periyotta Belgrad ekibinin 12-0’lık serisi geldi. Set hücumunda neredeyse hiçbir şey üretemeyen Kızılyıldız, Efes’in girmeyen şutları sonrası hızlı hücumlarla sonuca gitti ve 51-50 öne geçti. Ama bu küçük çaplı kriz, Larkin’in üçlüğü ile sona erdi. Ardından tekrar hücumda ritim bulan, pota altında da Dunston’ı kullanmayı hatırlayan Lacivert- Beyazlılar, iyi savunma yapmaya devam ederken farkı tekrar açtı ve salondan 85-70 galip ayrılıp seriyi sürdürdü. 26 sayı ve 5 asistle, gecenin kahramanı olan Vasilje Micic, eski takımını fazlasıyla üzdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ