MENÜ

Anadolu Efes potayı dövdü

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, istikrarı yakalayamıyor. Tam bir kaç maç iyi oynadılar derken, 'hop' sezon başına dönüyorlar. Özellikle son bir ayda çok kötü şut attılar. Takımın Kovid'e yakalanması, idman yapmamaları ritm düşüklüğüne neden olur ama zaman da geçiyor. Larkin ve Anderson'un olmadığı Efes'te tüm yük Micic'in üzerine kalmıştı Zenit karşısında. İstanbul'dayenildikleri rakibi karşısında kazanmak, sıralama açısından da çok önemliydi. Efes hücumda iyi organize oldu, boş şutları da buldu ama her zaman o şutları gözü kapalı sokan oyuncular, yine potayı dövdü!

Haberin Devamı

Kullanılan 25 üçlüğün sadece 4'ünde isabet bulabildi son şampiyon. Hâl böyle olunca da 67 sayıda kaldılar ve 11. yenilgilerini aldılar. İlk yarı herşeye rağmen kafa kafaya gitmişti ama 2. yarının başındaki hücum verimsizliği sonrası açılan fark bir daha da kapanmadı. Beaubois 1/6, Moerman 1/5, Simon 0/3, Bryant da 0/2 ile üçlük attı.

Eski Efes gibi değil

Efes'in hücumlarına yön veren, basketbol karakterini sahayayansıtan hep kısaları olmuştu. Ama bu yıl geçen yılki performanslarından çok uzaklar. Zenit yarı saha savunmasını çok iyi yapan bir takım. Baktılar şutlar girmiyor, içeriyi kapattılar hücumda da Kulagin ve Karasev'den 4 ekstra üçlük bulunca yollarına devam ettiler. Hâlâ çok maç var ama Efes, eski Efes değil. Sorun biraz da mental gibi görünüyor. 2-3 maçlık galibiyet serisi kaybedilen özgüvenleri yerine getirebilir...

Haberin Devamı
YORUM YAZ