MENÜ

Anadolu Efes bileti kaptı

Abone Ol Google News

Euroleague'de salı günü Madrid'de Real'i 25 farkla yenen Anadolu Efes, son 10 maçta 9 galibiyet elde eden formunun zirvesindeki Baskonia'yı da uzatmada devirdi, Play-Off öncesi saha avantajını elde ederken, rakibin umutlarını son haftaya bıraktı... Real zaferi sonrası Efes çok da motive görünmedi. Simon-Sertaç ikilisi ile skor üreten temsilcimiz, 2. periyotta 14 sayılık farkı (38-24) yakalamasına rağmen savunmada gereken sertliği gösteremeyince oyunu bir türlü koparamadı. Baskonia, kazanmaydı Play-Off için büyük avantaj sağlayacaktı. Bunun bilincinde oynadılar. Polonara 5 numaraya geçince eşleşme avantajını çok iyi kullandılar ama tabir caizse yürüyerek oynayan Efes'i yenmeyi başaramadılar.

Haberin Devamı

Aklı başına geldi

Larkin ilk 25 dakika hiç ortalarda görünmedi. Miçiç de faul problemine girince oyun ritmi bozuldu. Ama Amerikalı yıldız son bölüme 6 üçlük sığdırınca Efes 92-89'luk üstünlük sağladı. Miçiç son savunmada Henry'e faul yapsa maç daha erken bitecekti belki ama bu seviyedeki oyunculara yakışmayan savunma hatası sonrası Vildoza'nın üçlüğü ile mücadele uzatmaya gitti.

Haberin Devamı

Efes'in aklı başına uzatmada geldi. Yine Larkin'in sayıları, Moerman-Singleton ikisinin pota altı savunmasındaki etkinliği ile uzatmadaki 5 dakikada 10 fark yapan Lacivert-Beyazlılar, 21. galibiyetini alıp son haftaya saha avantajını kaparak girdi.

YORUM YAZ