MENÜ

2. Ömer vakası

Abone Ol Google News

Türk basketbolu, ikinci Ömer Faruk Yurtseven vakası yaşıyor. Ömer Faruk daha önce de Dünya Kupası öncesi Milli Takım'a katılmayı red etmiş, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından sadece 8 maçlık ceza almıştı. O zaman ben dahil hiç birimiz sesimizi çıkarmadık. Çünkü Ömer Faruk çok gençti. Hata yapabilirdi. Bir oyuncuyu kaybetmek çok kolaydı, kazanmak ise zor. TBF yöneticileri o zaman Ömer'i kazanmanın yolunu seçmişti. Çok da doğru yapmışlardı. Nitekim Ömer Faruk bu kez çağrıyı kabul etti ve Temmuz ayı başındaki Büyük Britanya maçında forma giydi.

Haberin Devamı

Artık çocuk değil

Aldığı süreden, diğer NBA oyuncuları Cedi, Furkan ve Alperen'e verilen izinden memnun olmamış olsa gerek 28 Temmuz'da, takım İtalya kampına gitmeden 3 gün önce 'ben gelmeyeceğim, NBA'de yeni sezona hazırlanacağım' dedi. Oysa ki haziran ayındaki ilk görüşmelerde milli takım yetkililerine kampa katılacağını ve Avrupa Şampiyonası'nda oynayacağının sözünü vermişti. Bir anda kıvırdı, sözünden döndü... Bu süre içinde ne değişti, aklını kim karıştırdı bilmiyorum. Ama Ömer Faruk Yurtseven artık çocuk değil. Kendisi için en doğru kararı kendisi verebilir.

Haberin Devamı

NBA yıldızları geliyor

Bu Avrupa Şampiyonası tarihin en kalitelilerinden biri olacak. Luka Donçiç, Nikola Jokiç, Rudy Gobert, Valenciunas, Dragiç, Cedi, Furkan, Fournier ve bir çok NBA yıldızı milli formalarına hizmet için Avrupa'ya geldiler. Daha doğru dürüst NBA oyuncusu bile olmayan, geçen yıl önündeki iki pivotun sakatlandığı dönem haricinde süre bile almayıp kenarda oturan Ömer Faruk ise milli görevi hiçe sayıyor. İpe sapa gelmeyen de bir açıklama yapmış... Şimdi gelmiyorum ama bir daha çağırırlarsa koşa koşa gelirim diyor.

Çünkü bu ülkeye borcun var

Oldu Ömer beyefendi. Senin keyfini bekleyecek bu takım. Her zaman geleceksin. Ne zaman çağrılırsan o zaman geleceksin. Çünkü bu ülkeye borcun var. Neden mi?.. Bu ülke sayesinde sen Ömer Faruk Yurtseven oldu. Türk takımı Fenerbahçe'de, altyapı Türkiye milli takımlarında, Türk antrenörlerinin sayesinde basketbolcu oldun. O yüzden ne zaman ihtiyaç duyulursa gelip Türk Milli Takımı'nın formasını giyeceksin... Demek ki sende Türkiye'ye bir aidiyet, bir vatan borcu, bir vefa hissi yokmuş. Artık yolun açık olsun. NBA'de All Star bile olsan Türk insanının umurunda olmayacaksın. Türk medyasında yer bulamayacaksın. Amerika'da sana mutluluklar..

YORUM YAZ