MENÜ

Yarışa devam

Abone Ol Google News

Erol Bulut, Samatta'yı tercih etti, Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki iki pozisyonunda Samuel ve Nazım vardı! Beşiktaş 2. golü atsa işi bitirecekti ama adeta kale önünde eğlendiler. Altay da maçı tuttu ve Fenerbahçe yarışta, "Devam" dedi.

Haberin Devamı

Kadroları görünce iki tarafta kazanmaya çıkmış dedik. Maç başlayınca bu defa iki tarafında kontrollü oynadığını gördük. Mutlak kazanmak durumunda olan Fenerbahçe’nin bu maçı yaşamış ustaları (Sosa, Ozan, Gökhan) kulübedeydi. Fenerbahçe maça önde başladı, ilerleyen dakikalarda geriye yaslandı. Çok adamla ikinci bölgeyi kalabalık tutup, İrfan Can, Pelkas, Valencia ve Samuel ile ani ataklar kovalamaya başladı. İlk yarıda oyunda hiç gözükmeyen Samatta’yı Erol Bulut neden tercih etmişti anlayamadık. İlk bölümde yakalanan iki gol pozisyonunda ise sahnede Samuel ve Nazım’ı gördük, Samatta’yı değil. Beşiktaş da oyunu ilk bölümde riske etmeyince, tatsız tutsuz bir 45 dakika izledik.

Ağırlığını koyanlar girdi

Erol Bulut oyundan memnun olacak ki, ikinci yarıya yine aynı 11’le başladı, ta ki golü yiyene kadar. Sonra sahada gözükmeyenler (Samatta, Valencia, Samuel, İrfan Can) yerlerini maça ağırlığını koyanlara (Sosa, Ozan, Thiam, Ferdi) bıraktılar. Son yarım saatte defans tedbirlerini ikinci plana iten Fenerbahçe oyunu rakip alana yıktı ve “Ben bu maçı bırakmam” mesajı verdi. Beşiktaş, rakibinin çok adamla üzerine gelmesiyle birlikte çok şans pozisyonları buldu.

Haberin Devamı

2. golü atsa işi bitirecekti. Ama başta Aboubakar olmak üzere Ghezzal, Mensah, Larin kale önünde adeta eğlendiler. Bu arada kaleci Altay’ın hakkını da yememek lazım, öyle kurtarışlar yaptı ki maçı son dakikaya kadar tuttu.

Ekmeğine yağ sürdü

Sergen Yalçın’ın kupa yorgunu takımına el atmayışı (neden gereken zamanlarda oyuncu değiştirmedi), Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Maçı kazandığını zanneden Siyah-Beyazlılar, Ozan Tufan’ın son dakika füzesi ile yıkıldı. Bereket bitime az kalmıştı. Yoksa doğru 11’i ve doğru planı son yarım saatte sahneye koyan Fenerbahçe maçı alıp gidecekti. 90 dakikanın sonunda, “Altay tuttu, Ozan vurdu” diye özeti yaparak şu notu düşelim; “Fenerbahçe devam” dedi.

YORUM YAZ