MENÜ

Siz Ali Koç olsaydınız...

Abone Ol Google News

Fenerbahçeli’nin şu günlerde en çok merak ettiği konu şüphesiz teknik direktör meselesi. Kimi İsmail Kartal devam etsin diyor, kimi yeni bir teknik adam istiyor. Yeni teknik adam isteyenlerin içinde yabancı olsun diyen de var yerli olsun diyenler de... Yerli isteyenler, Ersun Yanal’ın, Aykut Kocaman‘ın isimlerini telaffuz ediyorlar. ‘Peki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ne düşünüyor?’ derseniz, konuyu biraz açalım. Göreve geldiği günden beri kulübe inanılmaz maddi destek sağlayan başkanın bana göre aklı yine karışık. 4 senedir teknik direktör konusunda ‘karavana’ atan başkan, karar vermekte yine zorlanıyor.

Haberin Devamı

İki kulvardan elendi

Başkan, İsmail Kartal’ı göreve getirirken inanıyorum ki futbol takımın büyük bir çıkış yakalayacağını beklemiyordu. Belki göreve gelen İsmail hoca bile takımın ilk 4’e girmesinin başarı olacağını düşünüyordu. Fenerbahçe, büyük futbol sürprizleri olmazsa bu ligi ikinci bitirir ve Şampiyonlar Ligi ön elemeleri oynar. Bu başarı mı, derseniz hiç yoktan iyi derim. Ancak hemen bir hatırlatma yapayım. Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde önce Türkiye Kupası’ndan ardından da Konferans Ligi’nden elendi. Daha önce defalarca önümüzdeki sene takımın başına yabancı bir hoca getireceğini açıklayan başkan bu konuda ısrarcı. Tabi yine her zaman olduğu gibi, tribünlerin sesine ve sosyal medyaya takılıyor.

Haberin Devamı

İşler kötü giderse...

Diyelim ki başkan, İsmail Kartal ile devam etmeye karar verdi. Yeni sezon başladı, bir iki kötü sonuç alındı. Camianın eleştirileri şimdiden hazır: Löw, Jesus, Kovac ile yola çıktın, neden Kartal’a döndün? Ya da başkan yabancı bir hoca ile yeni sezona girdi ve işler iyi gitmedi. O zaman da, “İsmail hoca başarılıyken bu maceraya ne gerek vardı? Aykut Kocaman’a da Ersun Yanal’a da aynısını yaptın” diyecekler. Kısacası başkan işler kötü giderse, kimi getirirse getirsin yine topa tutulur. Onun için karar vermesi çok zor. Bırakın başkanı sizlere soralım: Ali Koç olsaydınız kimi seçerdiniz? Gördünüz mü, sorunun cevabı hiç de kolay değil

YORUM YAZ