MENÜ

Şampiyonluk inancı bu

Abone Ol Google News

Başakşehir'de Kocaman, ani ataklarla gol aramak isterken, Belözoğlu'nun tek düşüncesi kazanmaktı ve bunu da başardılar. Zirve yarışına daha da sıkı tutunan Fenerbahçe'de takım, şampiyonluğa inanmış gözüküyor.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman’ı tanıyanlar maçtan önce ev sahibi Başakşehir'in topu rakibe verip, savunma tedbirlerini ön plana çıkartacağını, ani ataklarla da golü düşüneceğini tahmin ediyorlardı. Topu rakibe vermeyip, topu kaybettiğinde de ön baskıyla yeniden topa sahip olmayı düşünen teknik adam da Emre Belözoğlu'ydu. Beşi bir yerde (Sosa, İrfan Can, Ozan, Mert Hakan, Pelkas) yine ilk 11’deydi. Belözoğlu’nun tek düşüncesi maçı kazanmaktı. İlk 20 dakika Başakşehir oyunu geriden başlattı, yan paslarla tempoyu düşürmeye çalıştı.

Avantajı yakaladılar

Ömer Ali’nin jeneriklik golüyle öne geçip avantaj da yakaladılar. Ev sahibi rakibin savunmada geniş alanlar bırakmasını görmezlikten gelip, tam takım kapanınca Fenerbahçe oyunun tek hakimi oldu. 'Beşi bir yerde' maça ağırlığını koydu. Önce bir korner organizasyonu ile beraberliği yakaladılar, sonra da Pelkas’ın şık golüyle öne geçtiler. Mahmut'un sorumsuzca gördüğü kartla atılması, Fenerbahçe için bulunmaz avantaj oluyordu.

Haberin Devamı

Kurtarmasa kâbusa dönerdi

Fenerbahçe eksik rakibi karşısında maçı noktalayacak golü bulamayınca son dakikalarda kısa süreli bir “şok” yaşadı. Harun sebebiyet verdiği penaltıda Visca’nın vuruşunu kurtarmasa gece Fenerbahçe için kâbusa dönecekti. Sonuçta Fenerbahçe, zorlu Başakşehir deplasmanını da 3 puanla kapatıp, zirve yarışına daha sıkı tutundu. Bu takım şampiyonluğa inanmış gözüküyor. Geride kalan maçları kazanmak şampiyonluk için yeter mi?

O da biraz Beşiktaş’a bağlı...

YORUM YAZ