MENÜ

Pereira'nın zor seçimi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü, yine yeniden aynı göreve geldi. 2015/16 sezonunda Aziz Yıldırım tarafından göreve getirilen Pereira, başarılı bir sezon geçirmesine rağmen şampiyonluk yaşatamayınca gönderilmişti. Geldiği ilk dönemde olduğu gibi Portekizli hocanın yine elinde geniş ve kaliteli bir kadro var. Bu geniş kadro, avantaj olarak gözükse de geçen sezon baş ağrıtmıştı. Erol Bulut geniş kadrodan bir türlü istenilen ideal 11’i oluşturamamıştı. Fenerbahçe neredeyse her maça farklı 11’ler ile çıkmıştı. Erol Bulut’tan sonra göreve gelen Emre Belözoğlu ideal 11’i yakalamış ama o da takımını kürsüye çıkartamamıştı. Aynı geniş ve kaliteli kadrodan Pereira nasıl ideal bir 11 çıkartacak merak etmiyor değilim.

Haberin Devamı

Orta sahayı kurmak kolay değil

Gökhan Gönül’ün gitmesinden sonra defansın sağ tarafı kime teslim edilecek. Solda Caner ve Novak var. Elde 7 stoper var. Bu defansın orta ikilisi için aday bolluğu demek. Orta sahayı kurmak kolay değil. Geçen sene santrfor konusunda büyük sıkıntılar yaşayan takıma mutlaka bir golcü alınacak. Federasyon’un sahada 8 yabancı olacak kuralı Fenerbahçe’yi çok fazla etkilemez. Çünkü takımda ilk 11 oynayacak banko oyuncu sayısı bir hayli fazla.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın en güzel örnek

Tüm gözler teknik direktör Pereira’da. Hazırlık maçları bize biraz fikir verse de Pereira’nın kadro seçimi kolay değil. Ama başarı ideal 11’i bir an önce oluşturmak ile başlıyor. Geçen sezonu şampiyon olarak kapatan, Sergen Yalçın’ın Beşiktaş‘ı buna en güzel örnek..

YORUM YAZ