MENÜ

Pereira gitti, geldi

Abone Ol Google News

Her zaman iddia etmişimdir, ligde en kaliteli en geniş kadro Fenerbahçe’de diye. Gel gelelim Pereira bu kadroyu bugüne kadar yönetemedi. Portekizli, biraz tepkilerden, birazda patrondan (Ali Koç) yediği sert uyarılardan sonra Galatasaray karşına dersini daha çok çalışarak çıkmıştı. Doğru oyun planı(Genelde dörtlü savunma) doğru 11 (Mesut Özil, İrfan Can, Sosa, Mert Hakan ve Zajc aynı anda sahada) ile Fenerbahçe maça rakip sahada ortak oldu. Genç Berke, maçın başında Feghouli’nin sert şutunu köşeden çıkartışı, takımı moralini biraz daha yükseltti. Hazırlanış ve noktalanış açısından Kerem’le gelen gol, Fenerbahçe’yi fazlaca oyundan düşürmedi. Sonra Fenerbahçe’nin rakibe baskısı başladı. Topa teknik oyuncularıyla sahip olan Fenerbahçe rakibini zorlamaya başladı.

Haberin Devamı

VAR’a takılmasa...

Galatasaray’ın ikinci golü bulmak için, defansif tedbirleri unuttuğu bir anda İrfan Can’ın müthiş uzun pasıyla buluşan Mesut’un 70 metre sürdüğü topu ağlara yollayışı tek kelime ile mükemmeldi. Golden sonra sahada şoka giren Galatasaray, cesaretlenen Fenerbahçe vardı. Ancak devre biterken Kim, kale önünde hayati bir dokunuş yapmasa Galatasaray yine öne geçecekti. İkinci bölümde teknik adamlar hamle için uzun süre beklediler. Fenerbahçe, topu İrfan Can, Sosa ve Mesut ile daha iyi kullanıyor, Galatasaray, rakibini az adamla yakalamaya çalışıyordu. Pereira, son 20 dakikaya girerken şaşırtan hamleler yaptı. İrfan Can ve Sosa’yı dışarı alıp, Crespo ile Osayi’yi sahaya sürdü. Bu değişikliklerden sonra oyunun kontrolü Galatasaray’a geçti. Son bölümde Diagne’nin golü VAR’a takılmasa Pereira yanmıştı. Portekizli hoca adeta gitti geldi.

Haberin Devamı

Ali Koç güven tazeler

Maç berabere biter diyenleri Crespo’nun sert şutuyla ağlara giden müthiş top yanılttı. Bu galibiyet uzun zaman konuşulur. Maçın yıldızları önce Berke ve Kım, sonrada İrfan Can ile Mesut Özil idi. Galibiyet golünü atan Crespo’yu da unutmamak lazım. Bu galibiyetten sonra neler mi olur? Pereira sezon sonunu görür. Ali Koç kendine gelir, keyiflenir, güven tazeler. Berke tartışmaları sona erer. Fenerbahçe şampiyonluk hesapları yapar. Fatih Terim tartışmaları da başlar.

YORUM YAZ