MENÜ

Ligden çekilmez finale çıkmaz!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’de muhabirlik dönemimden başlayarak 11 başkan ve onların yönettiği dönemleri gördüm.
Bu dönemler içinde en renkli ve hareketli Ali Şen yönetimi olmuştu. Kendi yönettiği dönemlerde, yabancı sayısını artırmadığı için federasyon başkanı Şenes Erzik’i istifaya zorlamış ve hedefine ulaşmıştı.
Başkan Ali Şen, Galatasaraylı olduğunu söyleyen dönemin MHK Başkanı Ahmet Güvener’i de istifa ettirmişti. Rahmetli Tahsin Kaya ise her ne kadar futbola uzak, kulübe yabancı olsa da tarihe geçen bir takım yaratıp, şampiyonluklar yaşatmıştı.
20 yıla yakın başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım dönemi ise kelimeler ile kısa ve kolay anlatılacak gibi değildi.

Haberin Devamı

Ali Şen sahadan çekti

Fenerbahçe, tarihinde, şüphesiz birçok kez haksızlıklara uğradı. Ama genelde futbol şubesinin kapatılması, ligden çekilme konuları pek gündeme gelmedi.
Sadece 11 Şubat 1998 yılında Trabzon Avni Aker’de oynanan kupa çeyrek final maçı, Fenerbahçe tarihinde önemli bir yer aldı. Maçın son bölümünde Teknik Direktör Otto Bariç’in sırtına tribünlerden gelen bir taş isabet etti. O maçın canlı şahitlerinden biriydim. Bariç’in yere düşmesiyle ortalık karıştı.
Karşılaşmayı tribünden izleyen Başkan Ali Şen ve as başkan Vefa Küçük ani bir kararla takımı sahadan çektiler.
Haluk Ulusoy federasyonu, Fenerbahçe’yi hükmen mağlup sayıp, 1 yıl kupalardan men etti.
Şimdi Ali Koç yönetimi, genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırıyor.
Fenerbahçe’de tarihi günlerden biri yaşanacak.

Haberin Devamı

Asla tasvip etmiyorlar

Kongre üyeleri çok kızgın. Çoğunluk sağlanır, oylama yapılırsa Ali Koç yönetimine ligden çekilme dahil her türlü yetki verilecek.
Peki yönetim alacağı yetkiyi nasıl kullanacak?
Kulübün tecrübeli eski yöneticileri çekilmeyi asla tasvip etmiyorlar.
Zaten Ali Koç da kulübün tarihine takımı ligden çeken başkan olarak geçmek istemez. Ancak Fenerbahçe’nin çok sert protestolar yapacağı kesin.
Bana kalırsa Fenerbahçe hafta sonunda oynanacak Süper Kupa maçına çıkmayarak, futbol federasyonu ve MHK’nın istifasını isteyecek.

YORUM YAZ