MENÜ

Kimse 'Mesut' olamadı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’ye transferi gündeme gelince Başkan Ali Koç, “Fazla hayalci olmayalım” demişti. Kısa zamanda hayal gerçeğe döndü ve Mesut Özil, Fenerbahçeli oluverdi.

Haberin Devamı

Camia bayram yapıyordu, dünya yıldızı gelmişti ya, şampiyon olmak artık daha kolaydı. Forması satış rekorları kırıyor, Sarı-Lacivertli taraftarlar onunla yatıp onunla kalkıyordu. Erol Bulut döneminde Mesut Özil takımın bankosu olamadı. Hoca, baskılar karşısında ona şans veriyor ama ‘mesut’ olmadığını belli ediyordu.

Mesut’un da mutlu olduğu söylenemezdi. Erol hoca gitti, Emre Belözoğlu geldi. Belözoğlu, kendisi gibi yıldız olan Mesut’a daha çok şans verdi. Sezon sonu şampiyonluk kaçtığında ne yönetim ne de camia ‘mesut’ olamadı.

İşler iyi gidince...

Bir sezon sonra Vitor Pereira dönemi başladı. Portekizli hoca zamanında da kimse ‘mesut’ olamadı.

Hatta Pereira, her fırsatta oynattığı sistemde Mesut’a yer olmadığını gösteriyordu. Medya ve taraftar baskısı sonucu, Fenerbahçe’de Pereira dönemi de sona erdi. ‘Mesut’ olan yine yoktu. Bu defa camianın çocuğu İsmail Kartal göreve geldi. Ama o da ne, Kartal da Mesut’u çok ön plana çıkarmadı.

Haberin Devamı

İşler iyi gitmeye başlayınca Mesut çok konuşulmamaya başlandı. Üstüne üstlük, yönetim şok bir kararla dünya yıldızını kadro dışı bıraktı. Takım iyi sonuçlar almaya başladıkça da Mesut adeta unutuldu.

Ali Koç açıklamalı

Kim ne derse desin Fenerbahçe taraftarı Mesut Özil’i hep takımda görmek arzusundaydı. Neden kadro dışı kaldığını bize sadece Ali Koç açıklayabilir. Taraftar, Jorge Jesus’un gelmesiyle yine ümitlendi ve Mesut kararını beklemeye başladı. Portekizli hoca imza töreninde Mesut Özil için noktayı koydu. “Karar yönetimin, beni aşar” dedi. Bu açıklama sonrasında Fenerbahçe’de Mesut Özil dönemi kapandı.

Kim haklı bilemem. Benim bildiğim, geldiği gün yeri göğü inleten Mesut Özil, Fenerbahçe’de ne kimseyi ‘mesut’ edebildi, ne de kendi ‘mesut’ olabildi. Tek üzüldüğüm, bu dünya yıldızının neden geldiği gibi gönderilmeyişidir.

YORUM YAZ