MENÜ

Kara Bulut'lar!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin üzerindeki kara bulutları dağıtma maçıydı. Rakip güçlüydü ve evinde uzun zamandır maç kaybetmiyordu. Erol Bulut’un bu maçtaki ikili stoperleri Serdar Aziz ve Tisserand olmuştu. Takımın bankoları Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Sosa kulübeye çekilmişti. Böylece Nazım ve Novak’a da büyük şans doğmuştu. Sumudica, takımı Gaziantep’i sahaya ofansif oyuncular ağırlıklı sürmüştü. Ev sahibinin iştahını Fenerbahçe’nin kalesini ilk defa bir lig maçında koruyacak genç kaleci Oytun kabartmış olabilirdi. Maç başladı ev sahibinin çok istekli olduğu hemen göze çarpıyordu. Kendi alanını kalabalık tutuyor, kazanılan her topta hızlı ve çabuk atağa kalkıyordu. Fenerbahçe ilk 10 dakika içinde ne yapacağını düşünürken, kalesine gelen ilk top gol oldu. Erken gol Fenerbahçe’yi dağıtmadı. Rakibin kontrollü ve garanti oyunu Fenerbahçe’nin işine geldi.

Haberin Devamı

Ferdi, etkisiz kaldı

Gustavo orta alanı toparlamaya çalışıyor, Mert Hakan ve Ozan rakibin açıklarını kovalıyordu. Nazım, sağ kanat bindirmeleri yapıyor; Novak, sol kanadı kullanamıyordu. Ferdi etkisiz, Pelkas hareketli gözüküyordu. Mert Hakan, Nazım, Pelkas organizasyonu golle sonuçlanınca Fenerbahçe derin bir nefes alıyordu. Golden sonra Fenerbahçe maça ortak olur diye düşündük, yine yanıldık. Halbuki biraz mücadele, biraz tempo, biraz istek maça ortak olmaya yeter gözüküyordu. Devre biterken sahneye yine başa dert stoper Tisserand çıkıyordu. Gereksiz yere ceza sahasında topa elle mücadele edince takımını yakıyordu. Penaltı takımın moralini de motivasyonunu da sıfırlıyordu. Devreyi yenik kapatan Fenerbahçe, ikinci yarı tempoyu yükseltince rakibini de kendi alanına hapsetti. Etkisiz Ferdi çıkmış Thiam oyuna girmişti.

Haberin Devamı

Bitirici golcü yok

Gaziantep kendi alanından çıkamıyor, Fenerbahçe sürekli pozisyon üretiyor ama golü bulamıyordu. Erol Bulut’un son hamleleri golü bulmak için oluyor; Cisse ve Nazım’ın yerlerine Ademi ve Caner’i sahaya sürüyordu. Bu hamleler bile Fenerbahçe’nin golü bulmasına yetmedi. Çünkü takımın iş bitirici bir golcüsü yoktu. Düşünün 2. yarıda rakip tek ciddi atağında serbest vuruştan 3. golü buluyordu. Gaziantep’te ilk deplasman yenilgisini alan Fenerbahçe’yi kara bulutlar iyice kapladı. Bu kötü gidişatın elbetteki tek suçlusu Erol Bulut değil. Ama gerçek şu ki fatura ona çıkacak.

YORUM YAZ