MENÜ

İsmail Jesus!

Abone Ol Google News

Futbolda mühim olan sonuçtur. Sonuç alamazsan, top iki direğin arasından içeri girmezse, eleştiriler hemen başlar. Düne kadar hakkında övgü ile bahsedilen İsmail Kartal’ın şimdi eleştiri yağmuruna tutulduğu gibi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başarısız geçen sezonların ardından, bu yıl kesenin ağzını açıp, nokta atışı transferler ile süper denilecek bir takım kurdu. İsmail Kartal ile sezona iyi başlayan Fenerbahçe’nin en belirgin özelliği takım iskeletinin belli oluşuydu. Geçen sezon elindeki malzeme ile her hafta değişik 11’ler ile Fenerbahçe’yi sahaya süren Jesus çok eleştirilmişti. Yönetime çok transfer yaptıran (Bruma, Luan Peres, Gustavo Henrique, Alioski, Arao, Oosterwolde, Lincoln Henrique, Samet Akaydın, Pedro, Batshuayi) Jesus bu malzeme ile her hafta papatya falı açıp, eline kadar gelen şampiyonluk şansını Galatasaray’a teslim etmişti (Küme düşen Ümraniye ve Giresunspor’a 7 puan verdi).

Haberin Devamı

Ezberlenen değişiklikler

Jesus’tan sonra İsmail Kartal’ın performansı baştan iyi bulunmuştu. Ancak son haftalardaki takım tertipleri, ezberlenen oyun planı, oyuncu tercihleri ve değişiklikleri ile o da adeta ‘İsmail Jesus’ oldu. İşler iyi giderken, ara transferde yanlışlıklar yapıldı. Krunuç’i İsmail Kartal mı aldırdı, yoksa Dzeko mu? Lincoln Henrique ve Crespo varken, Kruniç’e gerek var mıydı? Çağlar Söyüncü, kendini mi kurtaracak, yoksa Fenerbahçe’yi mi? Becao dönünce kimler stoper oynayacak? Cengiz Ünder mi oynasın, İrfan Can mı diye her hafta papatya falı mı açılacak? Tadic, Szymanski kulübeye çekilecek mi? Batshuayi hep hamle oyuncusu mu, olacak?

Haberin Devamı

‘İsmail Kartal’ olmalı

Neden geri alındığını çözemediğimiz Serdar Dursun, son dakikalarda vakit kazanmak için mi oyuna alınacak? Görüldüğü gibi İsmail Kartal’ın bundan sonra işi daha zor. Unutmamak gerekir ki Alanyaspor beraberliği dünyanın sonu değil. Galatasaray’ın da Ankaragücü ve Beşiktaş deplasmanlarından kayıpsız çıkması çok zor. Fenerbahçe yine bu ligin en büyük şampiyonluk adaylarından biridir. Yalnızca takımın başında kafa olarak ‘İsmail Jesus’ değil, ‘İsmail Kartal’ olmalıdır. Ryan Kent mi? Yorum yok...

YORUM YAZ