MENÜ

Hem oynadı hem kazandı

Abone Ol Google News

3 hücumcu (Valencia, Thiam, Samatta) ile oyunu daha çok rakip alanda oynamayı seven, duran top ustası Caner sahadaydı. Stoperler yine değişmişti. Serdar Aziz dönmüş, yeni transfer Attila Szalai’ye (Malzeme iyi, nokta transfer gibi) ilk şans verilmişti. Genç kaleci Doğan hariç 10 yabancı ile sahaya çıkan Kayserispor’un oyun planı sadece defans yapmak (Dan Petrescu niye geldi) üzerine kurulmuştu. Düşünün maç boyunca Altay’a tek ciddi top gelmedi. Kendi sahasından çıkmayan rakibe karşı oynamak kolay değildi. Fenerbahçe topu dolaştırdı, rakibin boşluklarını kovaladı, kapalı defansa rağmen yine de bol pozisyon buldu. Gustavo, Ozan, Pelkas takımın vazgeçilmezleri. Pelkas hem oynuyor, hem oynatıyor. İlk golde katkısı büyük. Thiam ve Samatta gol attılar, Valencia istekli ama, takımdaki yerleri garanti değil. Futbolu sadece defans sanan Kayserispor ikinci yarıda sadece rakibini seyretti. Fenerbahçe’de güle oynaya, futboluna güzellikler katarak maçı tamamladı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Başkan Ali Koç, “Gelenler de olacak gidenler de” demişti. Gideceklerin bir bölümü dünkü maçta kulübede oturanlar mı acaba?

Haberin Devamı

Maçın starı

İlk maçlarda oyundan çıkarken, hocasına tepki koyuyordu. Bu onun hırsından kaynaklanıyor. Kayserispor maçının en iyilerinden biriydi. Son 6 maçta 2 gol 4 asist ile oynuyor. Pelkas şu anda Fenerbahçe’nin vazgeçilmezi.

Maçın olayı

Takımdaki cezalılar ve sakatlar geri dönünce kulübedeki genç sayısı bire düşmüştü. O da 21 yaşındaki İsmail Yüksek idi.

Kısa mesaj

Yeni transferler ile birlikte Fenerbahçe’de var olan forma savaşı daha da kızışacak. İlk 11’de yer bulmak çok kolay değil.

YORUM YAZ