MENÜ

Fenerbahçe'nin ‘Gönlü' yok

Abone Ol Google News

Kazanan takım mecburiyetten bozulmuştu. Sakat Nazım’ın yerine Gökhan Gönül, cezalı İrfan Can’ın yerine de Mesut Özil sahadaydı. Uzun bir aradan sonra takıma dönen Mesut Özil’in de performansı merak ediliyordu.

Haberin Devamı

‘Beşi bir yerde’nin yeni oyuncusu Mesut Özil olmuştu. Fenerbahçe maça önde baskı yaparak başladı. Alanyaspor oyunu kendi alanında kabul edip, ani ataklarla rakibinin geride bıraktığı boşlukları kovalıyordu. Mesut Özil’in fizik olarak hazır olmadığı ve defansif futbola katkı yapmayışı takımı adına sıkıntı yaratıyordu.

Fenerbahçe’nin sahada daha iyi top yaptığı, daha etkili olduğu ilk yarıda, devre biterken maçın şekli şemali Gökhan Gönül’ün gördüğü kırmızı kartla değişti. Davidson’u son adam olduğunu unutup indiren Gökhan Gönül en önemli maçta takımını eksik bıraktı. Soyunma odasına eksik giden Fenerbahçe için ikinci 45 dakikanın daha sıkıntılı geçeceği belli olmuştu.

Emre Belözoğlu’nun hamlesi tartışılır cinstendi. Mesut Özil oyunda kalmış, Mert Hakan kenara alınıp Gustavo defansı toparlar diye sahaya yollanmıştı. İkinci yarı roller değişti.

Haberin Devamı

Topu alan, yüklenen , pozisyon bulan Alanyaspor oluyordu. Direkler ve Harun’un başarılı oyunu ev sahibini frenliyordu.

Emre Belözoğlu , Mesut’u son yarım saatte dışarı alıp (devrede neden çıkarmadı) Samuel’e güvenip oyuna soktu. Moralsiz Samuel’in de hiç katkısı olmadı. Belözoğlu’nun son dakikada Tisserand ve Novak’ı oyuna alışını da bir türlü anlayamadık.

Alanyaspor 45 dakika eksik oynayan Fenerbahçe’yi deviremedi ama, rakibine darbe vurdu. Salih Uçan’ı keyifle izlediğimiz oyunun sonunda Fenerbahçe’nin şampiyonluk için artık ‘Gönlü’ yok diyebiliriz.

YORUM YAZ