MENÜ

Fenerbahçe mi Trabzonspor mu?

Abone Ol Google News

Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçlar hep ilgi çeker. Bunun en büyük sebebi de geçmişe dayanır. 3 büyüklerin şampiyonluk hegemonyasına son veren takımdır Trabzonspor. 1975-76 sezonunda Türkiye Birinci Ligi (Süper Lig) şampiyonluğu ile taçlanan Karadeniz ekibi bir sezon sonra da zirvenin sahibi olmuştu. Trabzonspor şampiyon olduğu sezonlarda da şampiyonluğa oynadığı yıllarda da genelde hep Fenerbahçe ile kapıştı. İşte bu rekabet iki takım arasında oynanan maçları da çok renkli, heyecanlı ve de stresli bir havaya soktu. 1983-84 sezonunu şampiyon olarak kapatan Trabzonspor, daha sonra zirve yarışına pek ortak olamadı. Bordo- Mavililer 1995-96 yılında mutlu sona çok yaklaştı. Şenol Güneş’in teknik patron olduğu sezon rakip yine Fenerbahçe idi. Bitime üç hafta kala iki takım Avni Aker’de karşı karşıya geldi. Ev sahibine beraberlik bile yeterken maçı kazanan Fenerbahçe ipi göğüsleyen takım oluyordu.

Haberin Devamı

Bulut, bu kez hoca

Görüldüğü gibi Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında ister istemez farklı bir rekabet oluştu. 1996 yılında kaybedilen şampiyonluk Trabzon’da büyük travmalar da yarattı. Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz sezon şampiyonluğa çok yaklaşan Karadeniz ekibi zirve yarışını yine kaybetti. Bu hafta sonu yine sonucu merakla beklenen Fenerbahçe- Trabzonspor maçı var. 1995-96 sezonundaki şampiyonluk maçında Sarı-Lacivertli formayı giyen ve Aykut Kocaman’ın galibiyeti getiren golünde asiste imza atan Erol Bulut, bu defa Trabzonspor’a karşı takımına hocalık yapacak.

Haberin Devamı

Newton tartışılıyor

Bordo-Mavili takımın başında ise takımda kalıp kalmayacağı erken tartışılan Newton var. Kadro yapısı, moral motivasyonu, form durumlarına bakarsak Fenerbahçe rakibine göre bir adım önde gözüküyor. Ancak hemen bir hatırlatma yapalım bu maçların havası ve motivasyonu farklı olur. Trabzonspor’un hocası bu maça oyuncularını nasıl hazırlar, nasıl motive eder bilemem. Benim bildiğim Fenerbahçe cephesinde bu maçları daha fazlaca yaşamışlar (saha dışı, saha içi) var. Bakalım merakla beklediğimiz 90 dakika sonunda sevinen kim olacak? Bekleyip göreceğiz..

YORUM YAZ