MENÜ

Fenerbahçe hedefsiz kalamaz

Abone Ol Google News

Her yıl olduğu gibi Fenerbahçe bu sezona da şampiyonluk parolası ile başladı. Hatta öyle önemli transferler ile takım takviye edildi ki, “Bu takım ipi göğüsler” yorumları yapıldı. Kaliteli ama yaş ortalaması yüksek kadro Erol Bulut’a teslim edildi. Sezon başı teknik adam seçimine ses çıkarmayanlar, kötü sonuçlar gelince Bulut’u topa tutmaya başladılar. Sezona çifte kupa hedefiyle başlayan Fenerbahçe, haftalar ilerledikçe hedeflerinden sapmaya başladı. Başkan Ali Koç ara transferde Mesut Özil gibi bir markayı transfer etti. Bu yetmedi astronomik paralarla İrfan Can alındı. Bu transferler çoşkuyu artırdı ama takımın hala bir santraforu yoktu.

Haberin Devamı

Beşiktaş tam gaz

Fenerbahçe önce kupadan elendi. Kalesi Kadıköy, deplasman takımları için korkulu rüya olmaktan çıktı. Ezeli rakipler Beşiktaş ve Galatasaray, Kadıköy’de kazanmaya başladılar. Sonrasında Erol Bulut gitti, Emre Belözoğlu geldi. Takımın hedefi vardı. Lig şampiyonluğu çok uzakta değildi. Belözoğlu ile işler fena başlamadı. Ancak takımın hem kredisi yoktu, hem de lider Beşiktaş ‘tam gaz’ gidiyordu. Son Alanyaspor beraberliği ile kredi tükendi. Ligin bitimine 4 hafta var. Beşiktaş şampiyonluğa çok yakın. Ancak bu, Fenerbahçe’yi hedefsiz bir takım yapamaz.

Haberin Devamı

Taraftarın beklentisi bu

Fenerbahçe’nin şimdiki hedefi ligi mutlaka ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi’ni kovalamak olacaktır. Bu bakımdan Erzurum maçını ve geride kalan maçları kazanmak zorundadır. Rakip Erzurum düşme hattında ve İstanbul’a kazanmak için geldi. Rakibin ofansif futbolu tercih etmesi Sarı-Lacivertli takımın işini kolaylaştırır. Erzurum karşısında Fenerbahçe’nin rahat kazanacağını düşünüyorum. Rakip zaten eksik ve moralsiz. Sonrasında geriye kalan maçlarda kayıp yaşamazsa ilk hedef olmasa da ikinci hedef yakalanır. Haftaya Galatasaray lideri yenemezse, Fenerbahçe lig ikinciliğine daha kolay ulaşır. Taraftar ve camianın şimdiki beklentisi de budur. Çünkü Fenerbahçe hedefsiz kalamaz.

YORUM YAZ