MENÜ

Duraklama dönemi

Abone Ol Google News

Milli takımımız, 2020 finallerine gelirken oynadığı Fransa maçları ve ardından 2022 Dünya Kupası grup elemelerindeki Norveç ve Hollanda galibiyetleri ile yükselme devrine girmişti. Bu çıkış bizi ümitlendirmişti. Finallere bu hava ile geldik. Ümitlerimiz çabuk söndü. İtalya ve Galler yenilgilerinin ardından İsviçre karşısına, 'Ya tutarsa' diye çıktık. Çıktık ama maçın ilk 30 dakikası dolmadan boyumuzun ölçüsünü aldık. Rakip, futbolun aslında çok basit bir oyun olduğunu gösteriverdi. Topla çabuk çıkıp, garanti paslarla bize nefes aldırmadı. Biz ise ne ofansif oyunda ne de defansif oyunda vardık. İlk bölümde İsviçre kalemize 4 şut attı, 2’si gol oldu (Seferoviç ve Shaqiri). Biz ise attığımız şutlarla kaleci Sommer’i geçemedik. İkinci bölümde de durum farklı değildi.

Haberin Devamı

Bütün ümidimiz Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahveci’nin şahsi becerilerine kalmıştı. İrfan Can Kahveci’nin jeneriklik golüyle ümitlenmeye fırsat bulamadan sahanın öne çıkan ismi Shaqiri’nin golü işimizi bitirdi.

Futbolcularımız nasiplerini alacak

Haberin Devamı

Bu maçtan sonra fatura oynattığı futbol ve oyuncu tercihleri ile Şenol Güneş’e çıkacak. Çünkü Milli takım, en iyi 3. olmak için çıktığı maçta, en iyi tatile çıkacak takım görüntüsü verdi. Avrupa piyasasında kendine yer arayan futbolcularımız da bu kötü tablodan şüphesiz nasiplerini alacaklar. Özetle yükselme döneminden, duraklama dönemine geçtik. Temennimiz Milli takımın, gerileme dönemine geçmemesi olacak.

YORUM YAZ