MENÜ

Caner Erkin'in son şansı

Abone Ol Google News

Futbol hayatlarının sonuna bile yaklaşsalar bazı oyuncuları çözmek mümkün olmaz. Bu oyunculardan biri de şüphesiz Caner Erkin’dir. Futbola Manisa’da başlayan, kısa sürede müthiş bir çıkış yakalayan Caner, 2007 yılında daha 18 yaşındayken CSKA Moskova’ya transfer oluyordu.

Haberin Devamı

2009 yılında kiralık olarak Galatasaray’a gelen Milli futbolcunun ömrü İstanbul’da uzun sürmüyordu. Hem agresif yapısı hem de performansı yüzünden Caner, sezon sonu tekrar Moskova’ya dönüyordu. Aynı yıl (2010) Fenerbahçe’nin radarına takılan Caner Erkin bir büyükten diğerine transfer oluyordu. Sarı-Lacivertli takımda 6 yıl forma giyen genç futbolcu hem futboluyla, hem de olaylarıyla hep gündemde kalıyordu.

Beşiktaş da gözden çıkarttı

Dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 2015-2016 sezonunda kaçan şampiyonluk sonrasında radikal kararlar alıyor, Caner Erkin ile bağları koparıyordu. O günlerde Başkan Aziz Yıldırım kesin açıklamalar yapmasa da Milli futbolcunun gidişinin sadece saha performansı ile ilgili olmadığı biliniyordu. Fenerbahçe defteri kapanan futbolcu sürpriz bir gelişmeyle İnter’e transfer oluyor ama İtalyan takımının formasını giymeden Beşiktaş’a kiralanıyordu (31 Ağustos 2016).

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta başarılı olan ve 2 şampiyonluk yaşayan Caner Erkin’in saha içi olayları, fazlaca cezalı duruma düşmesi can sıkıyordu. Sonunda Beşiktaş yönetimi de Caner Erkin’i gözden çıkartıyordu. Bu sezon başında Fenerbahçe, Gökhan Gönül ile birlikte Caner Erkin’e yeniden kucak açıyordu. Gökhan Gönül bu vefanın karşılığını verirken, Caner Erkin’in saha içi agresifliği, her yedek kalışında ve her oyundan alınışında gösterdiği tepkiler göze batıyordu.

Umarım futboluyla döner

Göztepe maçının kaybedilmesinde başrol oynamasına rağmen, son bölümde oyundan alınışına tepki koyması ile kendini bir anda kadro dışında buluyordu. Fenerbahçe’nin çok geniş bir kadrosu var. Her futbolcu her maç forma şansı bulamıyor. Ama hiç kimsenin sesi çıkmıyor, tepkisi olmuyor. İki haftadır kadroya alınmayan Caner Erkin affedildi. Son kadro dışı kalışından ders alması kendi menfaatine olur. Geri dönerken kredisinin tamamen bittiğini bilmesi gerek. Çünkü bu geri dönüş onun son şansı olacak. İşin kötüsü tatsız ayrılıklar, futbolu bıraktıktan sonra da onlara hiç tat vermiyor. Dönüp geriye baksa bunun çok örneklerini hemen görür. Temennimiz Caner Erkin’in sahalara olaylarıyla değil, futboluyla dönmesi.

YORUM YAZ