MENÜ

Anelka'dan Mesut'a...

Abone Ol Google News

Tarih 14 Mayıs 2006. Fenerbahçe şampiyonluk maçına çıkıyor. Rakip Denizlispor. Galibiyet, mutlu sona ulaşmaya yetecek. Teknik direktör Daum ilk 11’i açıkladığında herkesi şaşırtıyor. Neden mi? Dünya yıldızı Anelka yedek, Mert Nobre sahadaydı. Sonrası malum, yıllarca konuşulan bir 90 dakika ve kaçan şampiyonluk. Maçtan sonra, “Nobre’nin yedeği mi olacağım” diyen Anelka, İngiltere’ye dönüyordu. Çok zor transfer edilen bir yıldız, kolay yoldan kaybediliyordu.

Haberin Devamı

Alex’in kaderi aynıydı

2004 yılında Fenerbahçe’ye gelen Alex de Souza taraftarın vazgeçilmez oyuncularından biriydi. 8 yıl içinde 245 maça çıkıp 136 gol atmayı başarıyordu. Ancak onunda bu defa teknik direktör Aykut Kocaman’la problemleri başlıyordu. Sonuçta da 1 Ekim 2012 tarihinde Alex’in Fenerbahçe ile yolları ayrılıyordu. Bir yıldız daha Fenerbahçe’den hem de ligin devre arası gelmeden gönderiliyordu. Aykut Kocaman’ın 2017-2019 arası Fenerbahçe’de forma giyen Valbuena ile de yıldızı bir türlü barışmıyor, Fransız futbolcu rotayı Yunanistan’a çeviriyordu.

Haberin Devamı

Taraftar izin vermez

Şimdi gündemde bir başka dünya yıldızı Mesut Özil var. Başkan Ali Koç’un ‘hayal transfer’ dediği Mesut Özil ile teknik direktör Pereira arasında kim ne derse desin sıkıntılar var. Nedendir bilinmez, Fenerbahçe teknik direktörleri, kadrolarındaki yıldız futbolcularla hep ters düşüyorlar. Teknik direktörler mi haklı, yoksa futbolcular mı problemli, tartışılır. Mesut Özil’in diğer yıldız oyuncular gibi kolay yoldan gözden çıkartılması şimdilik zor gözüküyor. Çünkü buna ne Başkan Ali Koç ne de taraftarlar izin verir. Haksız mıyım?

YORUM YAZ