MENÜ

Kral'ın takımı krallığını ilan etti

Abone Ol Google News

Dün gece oynanan şampiyonlar ligi finali, enteresan olaylara sahne oldu. Birçok futbol sever seyirciler gelemediğinden dolayı koca finalin tam 38 dakika sonra başlatılmasına herhalde şahit olmamıştır. Umarım FİFA bu durumu göz ardı etmez. Böyle bir olayı biz yaşatsaydık, dünya basını maçı değil bu olayı manşete taşırdı. Maça gelirsek Real Madrid haddini aşmayarak maça mükemmel bir oyun planı ile hazırlandığını gördük. Çünkü karşılarında formda, çok iyi oyunculardan kurulu dominant bir Liverpool takımı olduğunun bilincindelerdi. Liverpool o kadar iyi bir hücum takımı ki, Ancelotti bunu çok iyi bildiğinden dolayı takımını defansif oynatarak, alan daraltmayı tercih etti. Kontra oyunculara sahip olduğundan dolayı maç içinde nasıl olsa 3-4 pozisyon üretirsem bir tanesini atarım dedi ve nitekim beklenildiği şekilde akıllı bir kontra atak sonucunda golü buldular. İlerleyen dakikalarda skoru korumak adına daha çok kapanarak kupayı kazanmayı başardılar.

Haberin Devamı

Liverpool ise maçta üstün olan taraftı, futbolcuların elinden geleni yaptığını söyleyebiliriz. Birçok pozisyona girdiler ama tabelaya bunu yansımadılar. Bunda kendi liglerinde dramatik şekilde şampiyonluğu kaçırmalarının da etkisi olabileceğini düşünüyorum, ne olursa olsun akıllarının bir köşesinde şampiyonluğu nasıl kaçırdık düşüncesi kafalarını kurcalamış olabilir. Ancak bütün bu yaşadıklarına rağmen bu seneyi çok iyi geçirdiler ve bizleri futbola doyurdular.

Haberin Devamı

Sonuç itibari ile son olarak şunu belirtmek isterim, Real Madrid kupada favori ise zaten kupayı kazanıyor, dün gece bize favori olmasam da bu kupayı yine ben kazanırım diyerek, şampiyonlar liginin kralı olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Dilek olay tam 14 kez bu kupayı kazanmak başka hiçbir takıma nasip olmaz bence.

YORUM YAZ