MENÜ

Karanlıktan aydınlığa nasıl çıkarız?

Abone Ol Google News

Bilindiği gibi son aylarda Türk futbolu oldukça çalkantılı bir dönem geçirmektedir. TFF, MHK ve Tahkim kurulu arasında oluşan bu karmaşa, tüm spor kamuoyunu meşgul etmiş ve kafalarda birçok soru işaretleri oluşturmuş.

Haberin Devamı

Hatırladığınız gibi 8 Mart 2022 tarihinde, alınan tarihi karar ile MHK, 13 hakemimizi performans, yıpranma ve gençleştirme adına görevlerinden alındığını açıkladı. Alınan bu karar spor gündeminde deprem etkisi yaptı. Takımlarımız ve medya tarafından, olumlu olumsuz birçok yorumlar geldi. TFF destekli MHK bu kararların arkasında durarak açıklamalarda bulundu, ama tatmin edici değildi. Ardından ilerleyen günlerde Tahkim kurulu hakemlerin itirazlarını haklı bularak MHK’nın almış olduğu bu kararı bozdu. Spor gündemi tekrar yoğun bir tartışma dönemine girdi.

Bütün bu sarsıcı kararların alındığı dönemde TFF çok fazla eleştirildi. Zaten dönem boyunca, takımlarımız, medya ve diğer kurumlar tarafından hep ağır eleştiri altında kaldılar. Bütün bunlara ilaveten, yayın ihalesinin sonuçlanmaması, yayın yapan kanalın yaptırımları, takımlarımızın şikayetleri arasında kalan TFF, bu zorlu süreçte çok fazla yıpranmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Beklenmedik istifa;

Yaşanan bunca olaylardan sonra 4 Nisan’da, yine gündemi sarsan bir haber ile TFF başkanı sayın Nihat Özdemir görevinden istifa ederek ayrıldı. Bu alınan karar ne derece doğru veya yanlıştır, ilerleyen günlerde belli olacaktır. Bundan sonra bizi nasıl bir süreç beklemektedir bilinmiyor. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, gelecek olan başkan ve yönetim, öncelikle tüm takımların, spor medyasının güvenini ve saygınlığını kazanmalıdır. Her takıma eşit mesafede olmalı, doğru kararlar alarak, bu bilinmezlik ve kaosu ortadan kaldıracak hamleler yapmalıdır. İşte o zaman o herkesin takdir ettiği ve arkasında olduğu bir Türkiye Futbol Federasyonu olacaktır.

YORUM YAZ