MENÜ

Jesus bir hafta daha kazandı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe her zaman ki gibi maça ileride pres yaparak başladı. Ancak bu maçta diğer maçlara göre önde baskı olayını iyi yapamadı. Bunun nedeni ise rakibin aynı pres ile karşılık vermesi diyebiliriz. Dinamo Kiev hocasından beklenilen oyun tarzı ile maça başladı. Fenerbahçeli hızlı ve adam geçebilen oyuncularını durdurabilmek için, birbirlerine yakın oynayarak, alan bırakmadan Fenerbahçeli oyunculara ikili üçlü sıkıştırmalar ile oynatmamaya çalıştılar, bunda da bir nebze başarılı oldular. İlk yarı rakibe göre Fenerbahçe daha fazla pozisyona girdi, ama gerçek forvet eksikliğini maalesef bu maçta da yaşadı diyebiliriz. Bu sorunun bir an önce halledilmesi artık kaçınılmaz olmuştur.

Haberin Devamı

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe daha etkin başladı diyebiliriz, yine yakalanan pozisyonlar vardı ama o istenilen gol bir türlü gelmedi. Ardından takım biraz yorulunca Dinamo Kiev ilk yarıya göre daha ciddi birkaç tane pozisyona girdi, ama oyuncuların yetenekleri sınırlı olduğundan dolayı yakaladıkları pozisyonlardan onlarda yararlanamadı. Ayrıca Altay’ın bir pozisyonda ona verilen geri pası kale içine çevirerek ve son anda uzaklaştırması yüreklerimizi ağzımıza getirdi. Bu tür maçlarda asla yapılmaması gereken bir hata yapmıştır, atılan bir gol bu tür maçlarda çok değerlidir, bunun farkında olması gerekir. Maçın yıldızı kimdi ? diye sorarsanız başta Samuel Osayi derim, Ferdi ve Rossi de oldukça verimli oynadılar. Arao çok sırıtmadı, yakın zamanda daha iyi olacaktır, Tisserant da girdikten sonra baya etkili oynadı.

Haberin Devamı

Sonuç itibari ile Fenerbahçe berabere kalarak önemli bir avantaj ile yurda dönmüştür. Kalite anlamında rakipten üstün olduğunu bu maçta hepimize göstermiştir. Jesus oyun felsefesini yerleştirmek adına bir hafta daha kendisine zaman kazandırmıştır, rövanş maçına takımını daha iyi hazırlayacaktır, ilave olarak haftaya o coşkun Fenerbahçe taraftarı da işin içine girdikten sonra turu geçmek daha kolay olacaktır.

YORUM YAZ