MENÜ

İyi olan kazandı

Abone Ol Google News

Son yıllarda Fenerbahçe-Galatasaray derbilerine bakıldığında, genel olarak bariz üstünlük sağlayan bir takım olmamıştı. Ancak dün akşam oynanan derbide Fenerbahçe’nin net üstünlüğünden bahsedebiliriz. İstatistiklere bakıldığında, topla oynama, atılan şut, gol beklentisi, rakip sahada topla buluşma, ceza sahasına yapılan orta ve pas isabet oranlarında, Fenerbahçe’nin üstün olduğunu görüyoruz. Peki, Fenerbahçe’nin bu üstün oyunu nasıl gerçekleşti.? Öncelikle İsmail Kartal’ın kendisi hakkında yapılan spekülatif yorumlara aldırmadan, takımını çok iyi hazırladığını söyleyebiliriz. Takımının yüksek kondisyona sahip olduğunu bildiğinden dolayı ileride hücum pres yaparak Galatasaray’ın, oyun kurmasını engelledi. Ritmik ve akılcı paslar ile kapalı defansı çözmeye çalıştı, bunu da ilk golde başardılar. Sonraki dakikalarda topun kendilerinde daha çok kalması için pas alışverişinde bulunarak, rakibi yormaya çalıştılar. Ardından Serdar Dursun’un inatla topu kaptırmadan başlattığı akın sonucunda, yine kendisinin son dokunuşu ile Fenerbahçe ikinci golünü attı. Skor üstünlüğünü elde eden Fenerbahçe, maçı bitirmeye yönelik defansa çekilerek maçı rölantiye almak istedi, o dakikalarda Galatasaray’ın gol arayışları sonuç vermeyince, maç Fenerbahçe’nin galibiyeti ile sonuçlandı.

Haberin Devamı

Miha Zajc;

Haberin Devamı

Serdar Dursun’un o bitmek bilmeyen enerjisi ve attığı golü, Samuel’in ileri geri yapmış olduğu bindirmeler, Kim Min-Jae’nin o çok kritik topları keserek, olası tehlikeleri bertaraf etmesi, Crespo’nun ofansa ve defansa vermiş olduğu desteği ve diğer bütün oyuncuların oyunda sağladıkları destek asla küçümsenemez ve çok değerlidir. Ancak burada Miha Zajc için küçük bir parantez açmak istedim. Oynamadığı dönemlerde neredeyse futbolu unutma aşamasına gelmişti, ama o ortaya karakter koyarak takımına küsmeden çalışmalarına devam etti ve kendisine verilecek olan şansı bekledi. O fırsatı İsmail Kartal kendisine verdi. O da bu yakaladığı fırsatı çok iyi değerlendirerek, atmış olduğu etkileyici goller ve asistler ile takımın en formda oyuncusu olduğunu kanıtladı.

Fenerbahçe artık arkasına bakmadan dolu dizgin yoluna devam etmektedir. Lig ikinciliğine yükselerek kendilerine ayrı bir motivasyon sağladılar. Ayrıca kalan maçlara bakıldığında fikstür avantajı da olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak hakemler ne yaptı? sorusunu duyar gibiyim, her iki tarafında çok memnun olduğunu düşünmüyorum, o zaman onların tarafında değişen bir şey yok diyebiliriz.

YORUM YAZ