MENÜ

Gövde gösterisi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı en rahat maç olduğunu söyleyebiliriz. Hemen hemen istediği her şeyi bu maçta yaptı. İleride pres yaparak kaptığı toplarla gol aradı ve golleri de buldu. Fenerbahçeli oyuncular çok hırslıydı ve gol atma istekleri hiç bitmedi. Rakibin on kişi kalması işleri tabi ki işleri kolaylaştırdı, ancak eşit sayıda oyuncu ile oynansaydı bile yine Fenerbahçe bu maçı kazanırdı.

Haberin Devamı

Miha Zajc bence bu takım için çok önemli bir oyuncu, orta sahada kalitesi ile müthiş katkı sağlıyor, atakların başlangıcında verdiği kritik paslar, pas bağlantılarında hep o var, ayrıca tek pasları ile takımın ritmini arttırıyor, bu sebepten dolayı bence maçlara hep on bir başlamalı. Şimdi kafalar biraz karışmış olabilir altı gol atılan bir maçtan sonra, bu takıma forvet alınmalı mı diye sorular sorulacaktır, evet bence alınmalı çünkü çok daha güçlü takımlarla oynadığında bu kadar pozisyon bulman kolay olmayacaktır ve kaçırma lüksün az olduğundan dolayı nokta forvete her zaman ihtiyaç vardır. Taraftarın sevgilisi Arda,10 numaralı forması ile seyirciye çok güzel iki hediye verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Türk futbolu için bu değerin kaybolmaması gerekiyor, ona olumlu yönde desteğe devam etmeliyiz. Ayrıca Ferdi Kadıoğlu içinde paragraf açmak isterim, hem fiziki hem de oyun olarak kendisini o kadar güzel geliştirmiş ki, takıma hücum ve defansif anlamda muhteşem destek vermektedir. Fenerbahçe taraftarı onu gururla izlemektedir, kendisi bu oyunu nu devam ettirirse Avrupa’nın dev takımlarında göreceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Jesus oyun sistemini oturtmaya başladı, baskın, hızlı ve olabildiğince çok az pas ile gole ulaşmak artık Fenerbahçe’nin felsefesi olacak bu belli oldu.

Kondisyon anlamında takım üst seviyeye geldi, bunun ilerleyen haftalarda Fenerbahçe için avantaj olduğunu düşünüyorum. Kasımpaşa takımına bakarsak geçen seneden oldukça fazla oyuncu kaybetmeleri onların balansını bozmuş, Muleka, Umut Bozok, orta sahadan Doğukan’ın gitmesi çok fazla güç kaybettirmiş, transfer ihtiyaçları var, yoksa ilerleyen haftalar onlar için ışık vermemektedir.

Fenerbahçe gövde gösterisi yaparak bu maçı kazanmıştır, şimdi önünde çok önemli iki maç vardır, Kasımpaşa’dan çok daha güçlü olan Avusturya Wien ve Adana Demirspor takımları ile zevkli geçmeye aday maçları var. Bu iki maçta vereceği sınavlar, ilerisi için bize Fenerbahçe’nin nasıl bir seviyede olduğunu gösterecektir, merakla ve heyecanla bekliyoruz.

YORUM YAZ