MENÜ

Fenerbahçe çok farklı!

Abone Ol Google News

Nedendir bilinmez Rizespor maça çok sert başladı. Bu sert oyunu agresiflik olarak açıklamak çok doğru olmayacaktır, çünkü topa değil de genelde Fenerbahçeli futbolculara yönelik sert hareketlerin yapıldığını gördük. Bunun sonucunda da Rizeli Baiano kırmızı kart görerek takımını daha maçın 2. dakikasında 10 kişi bırakarak olası sonuca çanak tutmuş oldu.

Haberin Devamı

10 kişi kalan Rize, defansa çekilerek oyun planını, kontradan gol atabilmek adına kurduğunu gördük. Oysaki büyük değişim gösteren Fenerbahçe, oturan sistemi ve ileride baskılı oyunuyla, Rize’nin oyun planını tamamen bozmuş oldu. Fenerbahçe adına beklenilen skor avantajı 9 dk. da Rossi’nin şık golüyle geldi. Ardından ilerleyen dakikalarda oyunu rölantiye alan Fenerbahçe, gelen penaltı golleri ile maçı kendi adına rahatlattı. İkinci yarı oyuncu değişikleri ile başlayan Fenerbahçe, bu sene pek görmediğimiz şekilde, farkı arttırmaya yönelik çabasını gördük. Bunu da ilk yarıda olduğu gibi, ikinci yarıda da atılan 3 gol ile gösterdiler.

Serdar Dursun ilginç bir istatistiğe imza atarak her iki Rize maçında 3’er gol atarak Fenerbahçe tarihine ismini yazdırdı. Arda Güler o yumuşak ayağı ile asist yaparak, maçta adından söz ettirmeyi başardı. Crespo’nun sakatlaması Fenerbahçe adına şanssız bir kayıp oldu, Kim Min Jae ise önümüzdeki maç cezalı olduğundan dolayı oynayamayacaktır. Bu durumda İsmail Kartal’ın haftaya nasıl bir takım çıkaracağını merakla bekleyeceğiz. Ancak şunu biliyoruz ki, sistem oturduğundan dolayı kim oynarsa oynasın, aynı oyun düzeni devam edecektir.

Haberin Devamı

Sonuç itibari ile Fenerbahçe maçlarını kazanarak rakiplerine göz dağı vermektedir. Özellikle son 4 maçta 14 gol atarak ve hiç gol yemeden kazanmaları, ofans ve defans anlamında bize çok şey göstermektedir.

Bana göre maçın üç adamı sakatlanana kadar Crespo, Serdar Dursun ve Arda Güler.

YORUM YAZ