MENÜ

Elindeki fırsatı tepti

Abone Ol Google News

Beşiktaş takımı seyircisi ile birlikte oyuna oldukça agresif ve sert başladı. Beşiktaşlı futbolcular kendilerini o kadar çok motive etmişler ki, bazen bu aşırı konsantrasyon sertliğe de neden oldu. Zaten 6 adet sarı kart görmeleri bunu bize göstermektedir. Ama maç öyle başlamadı, Fenerbahçe oyunun başında Beşiktaş defansının bir anlık hatasından yararlanarak Novak’ın ayağından bir gol buldu. Oyunun seyri Fenerbahçe lehine gidecek gibi dururken, takımı adına golü atan Novak penaltıya sebep olarak adından yine söz ettirmeyi başardı, ancak Batshuayi topu direğe nişanlayarak penaltıyı kaçırdı. Bu moral bozukluğunda, Serdar dursun net bir gol pozisyonuna girdi, golü ben atayım demeyerek, takım oyunu adına pası boşta bulunan İrfan cana verse, başka bir senaryodan bahsedebilirdik. İlerleyen dakikalarda Beşiktaş baskıyı her geçen dakika daha da çok arttırmaya başladı, alan daraltarak Fenerbahçeli futbolcuların paslaşmasını engelledi ve ardından yine Novak tarafından yapılan tartışmaya açık müdahale ile kazanılan ikinci penaltıyı Ghezzal gole çevirerek tarafların soyunma odasına beraberlikle girmesini sağladı. İkinci yarıda ise her iki tarafta kazanmak adına yakaladıkları pozisyonları gole çeviremeyerek beraberliğe razı oldular.

Haberin Devamı

Valerien İsmael geldiği günden bu yana bence ilk defa Beşiktaş’a oynatmak istediği oyunu bize sahneledi. Futbolcularına 1.bölgede prese dayalı bir oyun istediğini anlatmış. Ancak bu oyun taktiği, pas becerisi daha iyi olan takımlarda iyi sonuç vermeyebilir, hiç beklenilmeyen acı sonuçlar doğurabilir. Valerien İsmael maçı kenarda yaşayan bir kişilik, taraftarların desteği ile bu sistemden verim almaya çalışacak, bakalım başarılı olabilecek mi göreceğiz.

Haberin Devamı

İsmail Kartal ise takımını son dakikalarda skoru korumaya yönelik oynatması ve beraberliğe razı olması onun adına hiç iyi olmamıştır. Bu maça kadar etiyle tırnağıyla kazıyarak elde etmiş olduğu bu başarılı periyodu bir galibiyet ile taçlandırsaydı, önümüzdeki sene için yerini baya sağlamlaştırmış olacaktı. Ancak maalesef elindeki fırsatı değerlendiremeyerek geri tepmiş oldu.

YORUM YAZ