MENÜ

Bu oyun haftaya yeterli olur mu?

Abone Ol Google News

Fenerbahçe son haftalarda olduğu gibi 1. bölgede baskı yaparak, hızlı paslarla rakip alanda etkili olmaya çalıştı. Bu etkin oyun, maçın hemen başında semeresini vererek, son haftaların formda oyuncusu Rossi ile golü buldular. Bu gol taraftar da yine doğal olarak fark beklentisi oluşturmuş oldu. Ancak beklendiği gibi 2. gol bir türlü gelmedi. Bunda Fenerbahçe’nin önemli eksiklerinin olması ve yerine oynayan oyuncuların eksik olan oyuncular kadar verimli olamamasından kaynaklandığını gördük. Tabi ikinci gol gelmeyince Gaziantep’in oyuna ortak olmak adına çabalarını gördük, ancak onlarda ilk yarıda istedikleri sonucu elde edemediler.

Haberin Devamı

İkinci yarı başladığında Fenerbahçeli oyuncular yine etkili başladılar Altay’ın ikinci asistine yaklaştığı pozisyon sonucunda penaltı kazandılar. Serdar dursun direğe nişanlayarak penaltıyı kaçırdı, ama taraftarın vermiş olduğu destek ile Serdar dursun ilerleyen dakikalarda gol atarak bunu telafi etmiştir. Bu durum bize, taraftar desteğinin futbolcular üzerinde ne kadar etkili olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Ardından Sagal’ın golü Fenerbahçe adına durumu zorlaştırmakla birlikte, Fenerbahçeli oyuncularda skoru koruma duygusunu oluşturdu. Bu duygu, takımın geriye çekilerek kontradan gol bulma çabasına itmiştir. Bu durum 82.dakikada Zajc’ın kendisini anlatan o klas gollerinden birini daha Gaziantep ağlarına göndermesiyle son buldu. Uzatma dakikalarında Gaziantep’in atmış olduğu penaltı golü sadece skor tabelasını değiştirmiştir.

Haberin Devamı

Kazasız bir şekilde bu haftayı atlatan Fenerbahçe, çok etkili değildi, eksik oyuncularını (Kim Min Jae, Samuel Osayi, Crespo) aradı. Buna ilaveten bazı oyuncularda konsantrasyon eksikliğini de gördük, örnek verirsek Serdar Aziz’in gereksiz şekilde kart görmesini söyleyebiliriz. Haftaya sezonun son derbisi Beşiktaş maçı var, Gaziantep karşısındaki bu oyun kazanmaya yeterli olur mu, bunu göreceğiz. Heyecanla bekliyoruz.

Maçın üç adamı Rossi, Miha Zajc ve Serdar Dursun.

YORUM YAZ