MENÜ

Bu nasıl bir seviye?

Abone Ol Google News

Bu seneki şampiyonlar ligi yarı final maçları seyredenleri futbola doyurdu. Her iki eşleşmede de müthiş gollere ve taktik savaşlarına tanık olduk. İlk olarak Villarreal-Liverpool maçlarını değerlendirirsek, İngiltere de oynanan maçta Liverpool’un oyun olarak bariz üstünlüğünü gördük ve net bir skor elde ederek (2-0) ikinci maça geldiler. Artık spor kamuoyu Liverpool’un güle oynaya turu geçeceklerini deklere etmeye başlamıştı. Oysaki Villarreal’in söyleyecek sözleri vardı, ilk söz olarak inanılmaz bir pres yaparak ilk golü hemen oyunun başında buldular, bu gol Liverpool’u şaşkına çevirmekle birlikte, bütün oyun planlarını bozdu, bunu gören Villarreal ölümcül prese devam ederek ikinci golü de bularak devre arasına 2-0 önde gitmeyi başardılar. İkinci yarıda Klopp oyuncu değişikliğine giderek maçın kaderini değiştiren Luis Diaz’ı oyuna aldı. Pres yapmaktan yorulan Villarreal, elde ettiği skoru tutmaya çalıştı, ama oyun üstünlüğünü eline geçiren Liverpool buna izin vermeyerek 15 dk içinde 3 tane gol bularak, müthiş bir geri dönüşe imza attılar. Böylece şampiyonlar ligi finaline adını yazdıran Liverpool rakibini beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Diğer müthiş yarı final eşleşmesinde ise, İngiltere de oynanan o unutulmaz maç, her iki takımın belli periyodlarda üstünlük sağlayarak ve klas oyuncuları ile karşılıklı goller bularak Manchester City’in 4-3 üstünlüğü ile kapanmıştı. İkinci maçta ise tam bir drama vardı, dengeli giden maçta, City etkili bir atak ile Mahrez’in ayağından şık bir gol buldu, Madrid adına her şey bitti derken, 90. ve 90+1 de oyuna sonradan giren Rodrygo’dan buldukları goller ile maçı uzatmaya taşıdılar. Tabi morali artan ve seyirci desteğini arkasına alan Madrid Benzema’nın ayağından buldukları penaltı golü ile adlarını finale yazdırdılar. Ancelotti oyuncu değişiklikleri ile maça damga vururken, Guardiola bir kez daha hüsran yaşayarak City takımına şampiyonlar ligini kazandıramadı, eminim içinde kalan tek ukde budur.

Haberin Devamı

Ve final;

Artık gözler 28 Mayıs’ta oynanacak olan final maçına döndü, Benzema’nın insan üstü oyunuyla takımını buralara kadar taşıyan Real Madrid mi ? , yoksa kompakt oyunun kralı ve çok formda olan Liverpool mu ? kupayı kazanacak. Kendi adıma görüşüm, Benzema buraya kadar.

YORUM YAZ