MENÜ

Beklenilmeyen şampiyonluk

Abone Ol Google News

Bildiğiniz üzere Fenerbahçe bu sene basketbol da, hem kadınlar hem de erkeklerde TBL şampiyon oldular. Bayan takımı ayrıca Avrupa da final oynayarak başarılı bir yılı geride bıraktılar. Fenerbahçe Beko ise aslında taraftarlarının pek beklemediği bir şekilde final serisine başladı, ilk maçı agresif savunma ile rakibi şaşırtarak maçı kazanmayı bildi, ve taraftarın ilgisini kendilerine çekmeyi başardılar. Ardından ikinci maçında aynı taktik ile alınması hem kendilerine hem de taraftarlarına öz güven sağlamış oldu. Kaybedilen üçüncü maçta bile takımın iyi bir oyun sergilemesi, taraftarlarda ve takımda her hangi bir tedirginliğe yol açmadı. Son olarak dördüncü maçı yine müthiş savunma ile kazanan Fenerbahçe Beko Ergin Atamanın yapmak istediğini yaparak kupayı Sinan Erdem’de kaldırdı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes’in sıkıntıları neydi ?, öncelikle Fenerbahçe Beko serisine baya yıpranmış ve yorgun geldiler. Euro lig maçları ve Galatarasay maçları onları baya yıprattı, oyuncu sakatlıkları da yaşadılar, ancak bu Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ile ilgili bir bahane olamaz, sadece etkenlerden biridir. Fenerbahçe Beko ise kazandığı maçları müthiş agresif savunma, ilaveten oyuncuların mental olarak bu maça hazır olmaları ve konsantrasyonlarının hep üst düzeyde olması şampiyonluğu getirmiştir.

Haberin Devamı

Sonuç olarak Fenerbahçe Beko dört aradan sonra hak ederek şampiyon olmuştur. Aslında takımın oyuncu kalitesinin ne kadar iyi olduğunu, iki yıldır üst üste Euro lig şampiyonu olan takımı yenerek kanıtlamış oldu. Elindeki oyuncuları kaybetmeden, bir iki tane kaliteli oyuncu ve yine kaliteli bir hoca ile, o özlediğimiz final four gediklisi olan Fenerbahçe Beko’ya yeniden kavuşmuş oluruz.

YORUM YAZ