MENÜ

Aksiyon filmi gibi

Abone Ol Google News

Hani bir aksiyon filminde kahramanın başına gelmedik iş kalmaz, ama filmin sonun da genelde mutlu sona ulaşırlar, işte Fenerbahçe’nin Karagümrük maçında yaşadığı aynen buydu. Karagümrük inanılmaz bir karakter ortaya koyarak, oldukça kaliteli bir futbol oynadı, maça iyi hazırlandıkları çok belliydi, bunu da maç için de Fenerbahçe’nin zaaflarından yararlanarak bize gösterdiler.

Haberin Devamı

Maç boyunca bir çok kez mağlup duruma düştükleri halde, oyundan kopmayıp, dört kez galibiyet ve beraberlik ortamını yakaladılar. Ancak maalesef beşinci golü uzatmalarda yemeleri ve zamanın kalmamasından dolayı maçı kaybettiler. Pirlo ve Karagümrük taraftarlarının bu sonuç için çok üzgün olduklarını sanmıyorum, çünkü ortaya konulan oyun gelecek için olumlu sinyal vermiştir. İlerleyen haftalarda çok daha iyi bir Karagümrük takımı izletecekleri kesindir.

Fenerbahçe cephesine bakılacak olursak, göze çarpan en önemli unsur Altay’ın inanılmaz formsuz oluşudur. Çok fazla hata yapması, takımı olumsuz etkilemektedir, her zaman bu şekilde maç dönmeyebilir. Genel olarak takımda bir yorgunluk olduğu göze çarpıyor, klasik oyunlarını, yani presi yeterli derecede yapamadılar, ritmik paslaşamadılar, defans hattı da bu maçta çok aksadı, kademe hataları, adam takip etmemeleri, yedikleri bütün gollerde etken oldu.

Haberin Devamı

Jesus ne kadar rotasyon yapsa dahi, oyunculardaki yorgunluk unsurunu tam atlatamamış. Her takımda belli dönemlerde düşüş yaşanır, önemli olan bu düşün döneminde de kazanabilmektir, bunu bu maçta sağladılar. Tabi maçın kahramanları da vardı, başta Valencia takımı için her şeyini veriyor, sanki gerçek dokuz numara gibi gollerini atmaya devam ediyor, özel bir tebriği hak etmektedir.

Bir paragrafta Batshuayi için açmalıyız, Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra, Fenerbahçe de o kadar önemli goller attı ki hepsi tamamen sonuca etki eden goller oldu, Kiev maçında ve bu maçta uzatmalarda attığı goller Fenerbahçe’ye hayat vermiştir, taraftarın sevgilisi olmayı başarmıştır.

Bu aksiyon dolu maçı, hataları göz ardı ederek düşünürsek, bütün futbol severleri seyir zevki açısından eminim mutlu etmiştir, futbol bu sebepten dolayı dünyanın en çok sevilen spor organizasyonudur, darısı diğer maçlara diyelim.

YORUM YAZ