MENÜ

Zoru başarmak...

Abone Ol Google News

Maçın ilk yarısında Trabzonspor önemli eksiklerine rağmen büyük ölçüde topun ve oyunun hakimi konumundaydı. Aykut Kocaman'ın savunması güçlü orta saha kurgusu ile rakibinin oyununu bozma, özellikle Fernandes ile etkili olma planı ise tutmadı. Yine de dengeli oyunda iki takımda hücumda sahne alacak bir oyuncu bulamaması Yunus Mallı ile yakalanan fırsat hariç pozisyonsuz bir ilk yarı getirdi. 2. yarıya Demba Ba hamlesi ile gelen Başakşehir'in hücum performansında büyük bir değişiklik yaratamadı. Dakikalar geçtikçe daha emniyetli oynayan takımlar pozisyon bulmakta zorlandılar. Bunda biraz da iki takımın stoper kalitesinin yüksekliği de etkili oldu. Kulübesinde çok fazla hamlesi olmayan Abdullah Avcı ise 78'de yaptığı Yusuf Sarı hamlesinin karşılığını ise 1 dakika sonra aldı. Çizgiden aldığı topta çabukluğunu konuşturan Yusuf Sarı düzgün bir vuruşla Trabzonspor kariyerinin en değerli işini yaparak kısır maçın dengesini bozmayı başardı. Sonuçta Trabzonspor kalan sürede büyük bir hata yapmayarak eksik kadrosuyla Abdullah Avcı geldiğinden beri yaptığı gibi zoru başararak galip gelmeyi bildi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Trabzonspor nereye koşuyor? Çok önemli kadrolarla çıkış yakalamak kolaydır ama bu kadar kısıtlı ve mütevazı bir kadroyla yakalanan çıkış gerçekten inanılmaz. Bu çıkışı yakaladıktan sonra hedef artık ilk 2 olmalı.

Maçın starı

Bana göre Süper Lig'de 4 tane üst düzey stoper say deseler ilk iki sıraya Edgar ve Hugo'yu yazarım. Öyle bir maç oynadılarki 18'lik Kağan nasıl bir kaleci görme şansımız olmadı. Basit hata yapmadan, ilk müdahalelerde çok başarılı oynamaya devam eden bu ikili bu yükselişin saha içindeki en önemli mimarları.

Maçın olayı

Kulübelere bakınca Abdullah Avcı Başakşehir kulübesinden 3-4 oyuncu verseler alıp kadroda kullanabilir. Diğer taraftan elinde bulunan kısıtlı kulübeden ise maksimum performans alması, tabir-i caizse sinekten yağ çıkarması gecenin olayıydı.

Kısa mesaj

Hangi takım olursa olsun genç oyuncuların sahada olması, başarılı maçlar çıkarmaları çok keyif veriyor. Kağan ve Faruk Can için de iyi bir başlangıç oldu.

YORUM YAZ