MENÜ

Zor bir sınav

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için katı savunmaları aşabilmek ve 0-0’ı iyi oynayabilmek adına zor bir sınav olacak Konya maçı. Her ne kadar deplasman karnesi iyi olsa da hem orta saha hem de hücum hattı sürekli farklı oyunculardan oluşan biraz da bu sebeple farklı performanslar sergileyen Fenerbahçe için artık oyundan ziyade skor alma mecburiyeti daha önde.

Haberin Devamı

İlk müdahale önemli

Pelkas’ın saha içi serbestliğine dokunmadan, Valencia ve Thiam’ın mutlaka 11’de başlaması gerektiğini düşündüğümü söyleyebilirim. Diğer taraftan İrfan Can ve Gustavo’nun dönüşü ile alternatifi bol orta sahada Erol Bulut’un kimleri tercih edeceği de çok kritik. Trabzon maçının iyileri Sosa-Mert Hakan, Sosa-İrfan Can ya da Pelkas’ı kenara kaydırıp Sosa’nın önünde Mert Hakan ve İrfan Can gibi ofansif orta sahaları kullanma opsiyonu Erol Bulut için iyi seçenekler. Ama daha önemlisi maça iyi başlamak ve top Konyaspor’a geçtiğinde ilk müdahaleyi yapabilmek.

Zor mağlup oluyor

Topu geri kazanma süresi artık futbolda özellikle de favori takımlar için en önemli detay. Fenerbahçe için, İlhan Palut’la daha zor mağlup olan, Sekidika transferi, Cikalleshi’nin form tutması ile daha tehditkâr takım haline gelen Konyaspor’a karşı işte bu detay maçın da belirleyicisi olabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ