MENÜ

Virüs gibi yayıldı

Abone Ol Google News

Galatasaray maçın başında Luyindama'nın hatasında gelen golü çıkartabilmek için sürekli arayıştaydı. Emre Kılınç ve Emre Akbaba'nın üretkenliklerine, Falcao ve Mohamed'in bitiriciliklerine bel bağlanmıştı ama organize olmak mümkün olmayınca iş duran toplara ve özel yeteneklere kaldı. İşte bu kriterler işledi. Önce duran topta Yedlin, sonrasında şutör özelliğini gösteren Emre Akbaba geri dönüşü gerçekleştirdi. Ancak bireysel hata virüs gibi Galatasaray savunmasının arasında dolaşmaya devam ediyordu. Bu kez yakalanan Marcao oldu, Boldrin cezayı kesti. 2. yarıda Galatasaray'ın stoperlerinde yaşadığı sıkıntıya bekleri de eşlik etmeye başladı. Saracci ve Yedlin hem hücumda hem de savunmada vasatın altında kaldılar. Skoda penaltı golü ile bunu değerlendirdi. Fatih Terim bu gole topu ayağında tutanları çıkarıp, topu önüne isteyenleri oyuna alarak karşılık verdi. Bu hamle Onyekuru zorlaması ile bir de gol getirdi. Yedlin'in atılması ile Galatasaray'ın galibiyet için aldığı risk pahalıya mal oldu. Rizespor Fernando ile golü bulup adeta rus ruletine dönen maçta takımına sezonun en değerli galibiyetini getirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Rizespor Galatasaray'a karşı aldığı galibiyette neyi doğru yaptı? Galatasaray'a karşı hücumda organize olmaktan çok stoperlere, özellikle de Luyindama'ya yapılacak baskı kolayca pozisyona girmeye yetiyor. Rizespor da bu hataları çok iyi değerlendirdi.

Maçın starı

Galatasaray deplasmanında hem topu ayağında tutma hem de skora dokunma konusunda çok iyi iş çıkaran Boldrin maçın yıldızıydı. Takımının pas trafiğini iyi idare ederken, pozisyon hazırlama konusunda da çok başarılıydı.

Maçın olayı

Galatasaray'ın rakiplarinden çok kendi savunma bloğunun hataları ile mücadele etmesi maçın olayıydı. Maç boyunca skor olarak geride ya da dengede kalması, kolay pozisyonlar vermesi tamamen savunmadaki oyuncuların bireysel hatalarına bağlı oldu.

Kısa mesaj

Bülent Uygun elindeki kadroyla gelir gelmez yaptığı çıkışla Rizespor'un ligde kalışının altına erken bir imza atacağının sinyallerini verdi.

YORUM YAZ