MENÜ

Valbuena hamlesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, fiziksel olarak çok güçlü ve dayanıklı bir takım. Bu özelliklerini deplasmanlarda üzerine gelen takımlara karşı pres yaparak kullanıp istediği skorları da alıyor. Ancak iş çok adamla kapanan takımlara geldiğinde yaratıcılık konusunda sürekli sınıfta kalıyor. İşte pozisyonsuz ilk yarının özeti bu. Oyun disiplinini elden bırakmayarak, süratli oyuncularla kontratak oynamaya çalışan Osmanlıspor’a karşı Josef’in attığı tek şutla oynayan Fenerbahçe şampiyonluk adayı takımlar içinde kredisi en az olanı olmasına rağmen 45 dakikayı adeta çöpe attı. 2. yarıya da sezon boyunca mecbur kalmadan oynama şansı bulamayan Valbuena’yı oyuna alarak başladılar. Vitesi yükselterek özellikle Şener’in kanadını iyi kullandılar. Ancak maçın kilidini yine duran toptan Skrtel ile çözdüler. Giuliano’nun çabası ve Soldado’nun bitirmesi ile de işi garantiye aldılar. Sonuçta Fenerbahçe kötü oynadığı ilk yarının ardından saha içinde yaratıcı ve sorumluluk alan Valbuena hamlesi kadar Şener, Topal ve Giuliano’nun öne çıktığı maçta ligden kopmamak adına önemli bir galibiyet almış oldu.

Gecenin sorusu

Bu galibiyet şampiyonluk şansını arttırır mı? Açıkçası Galatasaray oynamadı ancak diğer adayların kaybetmemesi sebebiyle Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı galibiyete rağmen çok zor.

Maçın starı

Aslında yıldız statüsünde oynayan bir oyuncu yoktu ancak Giuliano ve Şener maçın içerisinde en çok isteyen oyunculardı.

Maçın olayı

Hepimizce malum olan işler kötü gitmeden oyuna giremeyecek Valbuena için sanki takım arkadaşlarının çok sıradan bir ilk yarı oynayıp o girdikten sonra vitesi arttırmaları bence gecenin olayıydı.

Kısa mesaj

Düşme adayları içinde oynadığı oyun kadar fikstürü de en kötü olan Osmanlıspor için işler artık çok daha zor.

YORUM YAZ