MENÜ

Üst düzey 3 oyuncu şart

Abone Ol Google News

Trabzonspor geçtiğimiz sezonun travmaları olan; kaçırılan şampiyonluk ve Avrupa’dan men cezasının belirlediği transfer politikasının etkilerini daha sezonun ilk maçında iliklerine kadar hissetti. Bilen bilir kaliteli oyuncuları transfer etmek kadar o yıldızları Trabzon’da yaşamaya ikna etmek ve takımı sahiplenmesini sağlamak kolay değildir. Bu kriterlere sahip oyuncularla kurulu kadro yakalamak, önemli bir başarıdır.

Haberin Devamı

Şartlar denebilir ama...

Fakat Trabzonspor Yönetimi, geçtiğimiz sezon yakalanan kadroda liderlik yapan, takımı şampiyonluğa oynatan hatta yanlarında oynayan arkadaşlarının değerini arttıran saha içi liderlerini (Sosa, Novak ve şimdi de Sörloth) teker teker kaybederek adeta takımın kalitesini 1-2 seviye aşağıya çekti. Elbette şartlar bazı durumlarda kabul edilebilir ama giden oyuncuların yerini mütevazı transferler yaparak doldurabilmek mümkün olmadığı gibi bu politika yönetimi, bu transferler üzerinden sizi başarısız da gösterir.

Bu oyuncular, lideri tamamlar

Eldeki oyuncuların da transferler gibi bu büyük boşluğu doldurması zor. Guilherme’den bu takıma organizatör, Ekuban’dan ise tek santrfor olmaz. Ancak bu oyuncular lider oyuncuları tamamlarlar. O yüzden ekonomi ne kadar müsaade eder ya da Sörloth’dan ne kadar gelir elde edilir de transfere harcanabilir bilmiyorum ama takımın kalitesini arttıracak üst düzey 3 oyuncu alınmazsa bu takımın şampiyonluk yarışına girmesi hiç kolay olmayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ