MENÜ

Transferde doğru hamleler

Abone Ol Google News

Bir teknik direktörü başarılı kılan en önemli ayrıntılardan biri ekibidir. Oyun okuması, oyuncu diyaloğu hatta yöneticilerle olan ilişkilerinden bile önemlidir. Eğer Fenerbahçe, Erol Bulut’u ekibinden bağımsız transfer ediyorsa bu doğru bir yaklaşım olmaz. Her ne kadar Aurelio, Volkan Demirel gibi isimler camia için çok şey ifade etse de Erol Bulut’un yaşadığı başarılı dönemde çalıştığı arkadaşlarının yanında olması bana göre daha doğru.

Haberin Devamı

Risk içermeyen isimler

Diğer taraftan Erol Bulut sırf Fenerbahçe’de çalışmak için ekibinden vazgeçiyorsa o da işin diğer yanlış kısmı. Gelelim transferlere. Ekonomik olarak zorlaşmaya başlasa da kendi takımında başarılı sezon geçirmemiş oyuncuyu Fenerbahçe’nin transfer etmemesi gerek. Bu yüzden hem Mert Hakan, hem Novak hem de Gökhan Gönül transferleri risk içermeyen doğru transferler. Ancak şimdi daha önemli bir mesele var. Sadece Vedat Muriç ile olmayacağı aşikarken forvet hattının her bölgesinde oynayabilecek, taraftarlara heyecan, arkadaşlarına güven veren bir santrfor alabilmek öncelik olmalı. Yani yeni sezonda hem Fenerbahçe’nin şampiyonluk hem de santrforunun krallık yarışında olması gerek.

Haberin Devamı

Hasan Ali kaçırılmamalı

İç transferde ise geçtiğimiz sezon eksik olan forma rekabetini oluşturmak adına Hasan Ali’nin kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Milli Takım için 1. seçenek olan, iyi profesyonel, problemsiz bir bekin bedavaya bırakılması hem ekonomik hem de performansına bakınca doğru değil. Sezon boyunca onun sakatlığında kaç oyuncunun o bölgede oynadığı ve olmadığı düşünüldüğünde Novak’ın da alternatifsiz olması yanlış.

YORUM YAZ