MENÜ

Tırmanışa geçti

Abone Ol Google News

Trabzonspor ilk yarının tamamında yüksek tempo ile önde baskı yapan, oyunu dar alanda oynayarak boşluk bırakmayan Ankaragücü’nün bu presini aşmakta çok zorlandı. Belki de sezonun en fazla kalecisine geri pas yaptığı oyunu oynadı. Abdülkadir Ömür’ün kendisine sunulan serbestliği kullanmak için çok çabalamasına rağmen Ekuban, Afobe ve Nwakaeme bu duruma eşlik etmeyince pozisyondan vazgeçtim ceza sahasına bile giremedi Trabzonspor. Sonra yine Abdülkadir Ömür’ün kazandırdığı frikikte Baker çıktı sahneye, belki de sahada olduğunu ilk kez hissettirerek enfes bir gol atıp takımının içeriye galip gitmesini sağladı. İkinci yarıda Trabzonspor gol arayan değil oyunu kontrol etmeye çalışan bir anlayışla oynadı. Özellikle az oyuncu ile hücum etmek ya da kulübeden gelen oyuncular da bu kısır maçın görüntüsünü değiştirmedi. Sonuçta Trabzonspor oyun kalitesi anlamında beklentilerin altında kalmış olsa da üst üste 2. maçını kazanarak sıralamada yukarılara tırmanmaya başladı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Trabzonspor’un oyunu nasıl gelişir? Kadro istikrarı, lider oyuncuların form tutması ve artan özgüven Trabzonspor’un pas trafiğini ve oynadığı oyunu geliştirecek en önemli ayrıntılar.

Haberin Devamı

Maçın starı

Bir oyuncu vasatın üstüne çıkamamış olsa bile maçın içinde yaptığı çok ekstra bir gol ile zor bir maçı kazandırmışsa bu ayrıntı O’nu maçın yıldızı yapar mı? Evet yapar. Maçın yıldızı pozisyonsuz maçta attığı frikik golü ile Baker.

Maçın olayı

Trabzonspor’un oyununu eleştirebiliriz ama 2 maçtır kazanırken geçtiğimiz sezonlarda çok sıkıntı yaşadığı, özellikle de savunmanın göbeğindeki oyuncuların yaptığı bireysel hataları sıfırlaması bana göre maçın olayıydı.

Kısa mesaj

Pereria’nın kolunda kaptanlık pazu bandı takılıyken bu şekilde atılması bana çok doğru gelmedi. Hem tecrübeli oluşu hem de kaptanlık yapan bir oyuncunun 2. sarıyı bu şekilde görmesi hiç olmadı.

YORUM YAZ