MENÜ

Tek suçlu Yanal değil

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için sezon değerlendirmesi bu durumda erken yapılabilir. Öncelikle Ersun Yanal’ın durumu ile başlayalım. Transferlerde ne kadar fikri alınıyor bilemiyorum. Ama son Falette transferinden sonra derbide bu oyuncuya şans verip işler kötü gittiğinde topu yönetimin kucağına bırakabilirdi, yapmadı. Hataları yok mu? Elbette var. Mesela takımının kadrosunu geniş tutmayı beceremedi. Jailson’un hatalarını görmezden geldi. Kulübesindeki potansiyelini ispat etmiş oyuncuların hiçbirini takıma faydalı hale getiremedi. Kafasındaki 11 oyuncu haricindeki hiçbir oyuncudan katkı alamadı. Tempolu oyunların karşılığını alamadı.

Haberin Devamı

Kime güvendiyse

Gelelim işin yönetim tarafına. Ersun Yanal’ı gönderemezse, yerine getirebileceği isim için hazır olmadığı için gönderemeyebilir. 3 ay sonra lig bitiyorken, kısa süreli bir hoca tercihi yerine, sezon sonuna kadar teknik adam konusunda çalışma yapması daha mantıklı. Zaten Ali Koç geldiğinden beri bu transfer işinde kime güvendiyse sınıfta kaldı. Kimsenin Fenerbahçe sevgisini tartışmak haddime değil. Ama başkanın hamlelerinin Fenerbahçe’ye katkı yapıp yapmadığı konusunu tartışmaya açarsak, her hareketinin takımı geri götürdüğünü düşünüyorum.

Haberin Devamı

Günü kurtarma çabaları

Son örneği de Adil Rami. Transfer dönemi bittikten sonra -ki o dönem içinde oyuncu alabilmek için oyuncu göndermek gerekirkentransfer kapandıktan sonra bu oyuncunun sözleşmesinin fesh edilmesi tam bir skandal. Frey, Slimani, Reyes ile başlayan işler hep kötü devam etti. Yani bir vizyon doğrultusunda başlayan dönem yapılan yanlışlar yüzünden günü kurtarma çabaları ile devam ediyor. Son şans ise Türkiye Kupası. Eğer bu kulvarda da işler iyi gitmezse artık sonuç ortada: Gelen gideni arattı...

YORUM YAZ