MENÜ

Tam anlamıyla hırpaladı!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe ligin en formda takımlarından Başakşehir'i maçın ilk yarısında tam anlamıyla hırpaladı.

Haberin Devamı

Yaptığı presle Başakşehir'in geriden çıkmaya çalıştığı birçok pozisyon duvara çarparmış gibi geri döndü. Rodriqes'in sağ kenarda İsla ile uyumu, Vedat'ın hareketliliği öne çıkarken Gustavo, Kruse, Tolga C. yakaladıkları fırsatlarda ya beceriksiz davrandılar ya da Mert'e takıldılar. Başakşehir ise Dirar'ın ikramında Visca ile kaçan pozisyon haricinde hücumda etkisiz kaldı. Oynanan baskılı oyun Fenerbahçe'yi işaret etse de bol pozisyon gol getirmedi. 2. yarıya Başakşehir biraz daha fazla pas yaparak başlayınca Fenerbahçe'nin baskısını kırıp oyunu dengeledi. Yine de pozisyona girme konusunda etkisiz kaldılar. Fenerbahçe ise Rodriques ile fırsatları harcamaya devam etti. Sonrasında sahneye Max Kruse çıktı. Başakşehir savunmasının göbeğini harika bir dripling ile geçip pozisyonu golle bitirerek tabelayı değiştirdi. Geç de olsa takımının oynadığı iyi futbolun karşılığını almasını sağladı. Maçı hemen hemen her hattıyla rakibinden iyi oynayan Fenerbahçe hakederek kazanmayı başardı. Vedat da skoru tayin etti.

Haberin Devamı

Maçın yıldızı-Kazanan Fenerbahçe olsa da farklı kazanamayışının en önemli sebebi Mert Günok'un defalarca yaptığı kurtarışlardı. Ancak çabası takımına puan alması için yeterli olmadı.

Maçın olayı-Rakip formda, çok iddialı falan Kadıköy'de hiç geçerli değil. Fenerbahçe o statda kolay kolay kimseye maç vermez. Son kurban da formda Başakşehir.

Gecenin sorusu-Ersun Yanal tercihleri nasıldı ? Sezonun ilk yarısında eleştiriye açık seçimlerin yerine sezonun 2.yarısı ile beraber hem başlangıç hem de hamleler özelinde doğru işler aldı. Ersun Yanal formda başladı.

Kısa not-Başakşehir için özellikle hücum etme anlamında başarılı giden işler kaliteli hücum hattına rağmen Fenerbahçe maçı özelinde büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

YORUM YAZ