MENÜ

Strateji ve hamleler!

Abone Ol Google News

2 ayaklı kupa maçlarının ilkinde ev sahibi takımlar için en büyük zorluk hem kontrollü oynamak hem de rakibini risk almadan açabilmektir. Topa sahip olan Trabzonspor da maçın ilk yarısında çok iyi savunma yapan Kayserispor'a karşı kontrollü oyunu iyi oynadı. Abdülkadir Ömür ve Bakasetas'ın iyi yönlendirdiği oyunun hücum tarafında sağ kenarı iyi kullanan Trabzonspor hem Bakasetas, Visca, Kouassi ile önemli fırsatlar yakaladı hem de Kayserispor'a pozisyon vermedi.

Haberin Devamı

Düşük tempo…

Tabelanın değişmemesinin en önemli sebepleri son vuruş kalitesinin yeterli olmaması ve kaleci Lung'du. Maçın 2. yarısı da benzer bir düşük tempoda başladı. Kayserispor'un futbolun sertliğini iyi uyguladığı çok ölçülü savunmasını bir türlü aşamayan Trabzonspor'da sırasıyla stopere Dorukhan, orta sahaya Hamsik ve forvete de Nwakaeme hamleleri geldi. Kayserispor bu dönemde Cardoso ile maçın kırılma anını değerlendiremedi. Maçın sonlarına doğru büyük usta Nwakaeme devreye girdi. Maçın genelinde bir türlü istediği topları alamayan Cornelius'a harika bir pasla servisi yaptı, Cornelius ise nefis bir kontrol ve plase ile bitirdi.

Haberin Devamı

Riskleri aldı

Golün sonrası kalan kısa sürede maç boyunca kaleye gelmeyen Kayserispor riskleri aldı. Ancak ne akan oyunda ne de duran toplarda gol için yeterli beceriyi gösteremedi. Sonuçta ilk maçın galibi Abdullah Avcı'nın doğru stratejisi ve zamanında hamleleri ile Trabzonspor olurken, Kayserispor mağlubiyete rağmen rövanşta da kolay teslim olmayacağını gösterdi.

YORUM YAZ