MENÜ

Silik oyun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısındaki problem diziliş ya da oyuncu seçiminde değildi Beşiktaş tarafında. “Nasıl olsa kazanırız” düşüncesiydi. Ve bu düşünce çok silik bir oyun getirdi. Top rakipteyken Gençlerbirliği oyuncularına uzak kalan, hatta en hırslı oyuncusu Tosiç’in bile gölge markajı yaptığı Beşiktaş, top kendisindeyken ise hareketsiz kalarak sıfır pozisyonlu bir ilk yarı oynadı. Gençlerbirliği ise Beşiktaş’ın bu haline cezayı Vedat Muriç ile keserek adeta kendisinin bile bu kadar rahat oynayacağına inanamadığı devreyi önde bitirdi.

İş mucizelere kaldı

Şenol Güneş, çıkardığı ilk 11’den pişman olduğunu ikinci yarıya başlarken Babel ve Quaresma’yı oyuna sokarak gösterdi. Babel’in 2 dakikada oyundan atılması ile Beşiktaş bir darbe daha yedi. Oğuzhan’ın sezonun en kötü maçını oynaması, Siyah- Beyazlılar’ın hücum organizasyonlarını birçok kez sekteye uğratınca iş mucizelere kaldı. O mucize ise 10 kişi kalmış ve idareten oynadığı bir maçta Beşiktaş’a nasip olmadı.

Pozisyona giremediler

Scekic’in golü ile son 15 dakikaya 2 farklı mağlup girdiler. Şenol hoca, Beşiktaş’a geldiği andan itibaren özellikle kapanan takımları açma başarısı şampiyonlukların en önemli ayrıntısı olurken, ilk kez bu tarz takımlardan birine karşı hiç pozisyona giremedikleri bir maç oynadılar. Oyun kalitesine bakınca Beşiktaş’ın 1 puanı hak ettiğini dahi söylemek zor. Gençlerbirliği ise Vedat Muriç’in öne çıktığı maçta Başakşehir’den sonra Beşiktaş’ı da hak ederek yenmeyi başardı. Maçın hakemi Halis Özkahya ise sonuca etki etmezken, Babel’e gösterdiği kırmızı kartta haklıydı.

YORUM YAZ