MENÜ

Sıkıntı çözüldü!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Transfer edilen her oyuncunun ortak özelliği olan çabuk oynama becerisi tüm takıma yayılmış gibiydi ilk 20 dakika Trabzonspor’da. Bu da tempolu maçlar getiriyor beraberinde. Bu tempoya Akhisar da ayak uydurunca maç çok hızlı başladı. Karşılıklı pozisyonlar içinde özellikle Olcan’ın kaçırdığı pozisyon en net olanı ve sanki gelecek golün de habercisi oldu. Aynı Olcan 11. dakikada nefis kesti ve Cikalleshi köşeye bırakarak, Akhisar’ı öne geçirdi. Ve bu golle maçın ateşi yavaş yavaş düştü. Akhisar durumdan memnun olan taraf olduğundan sahasında rakibini dar alana çekme uğraşı içindeydi.

Sibobu ararken...

Trabzonspor’da ise Castillo yardımlaşmak yerine topun sibobunu ararken, Rodallega’nın ilk 45 dakikayı rakiplerine faul yaparak geçirmesi, Yusuf’un da dar alanda yüzünü kaleye dönememesi pozisyon kısırlığı getirdi. 2. yarıya Yusuf-N’Doye değişikliğiyle müdahale eden Ersun hoca, topu önde daha fazla tutabilme ve Rodallega’nın etkinliğini arttırmak adına maçın en önemli hamlesini yaptı. Rodallega geldiğinden beri çok daha iyi oynayan N’Doye da hamle oyuncusu olarak zor pozisyonda harika bir dönüş, klas bir vuruşla maçı eşitledi.

Maçı garantiye aldı

Akhisar’da Tolunay hoca hücumda Olcan ve Özer’le rakibini yeterince tehdit edemeyince, Bokila hamlesiyle oda çift santrfor oynamaya başladı ama bu hamle Ersun hocanınki kadar etkili olmadı. İlk yarıya oranla daha hareketli olan Rodallega’nın yaptırdığı penaltı ve Uğur’un golü bu sezon geriden gelerek kazanamama sıkıntısının çözüldüğü anlamına geliyordu. Olcay’ın asistinde N’Doye adeta maçı garantiye alarak bir gol daha yaptı. Bu geri dönüşte ise futbolcu performansları özelinde 2 gol atan N’Doye’a, devre arası N’Doye hamlesiyle oyunu çeviren Ersun Yanal’a ayrı ayrı haklarını vermek gerek. Ve sanırım bu maçtan sonra özellikle iç saha maçlarında çift santrfor oynayan bir Trabzonspor izleme ihtimalimiz de bir hayli yüksek.

YORUM YAZ